Index Vakbarát Hírportál

Egy ember 12 éve nem fürdik a tudományért

2015. szeptember 10., csütörtök 10:55

A zuhanyzás a legtöbb embernél a napi rutin része. Nem így Dave Whitlock kémikusnál, aki merő kíváncsiságból már 12 éve nem fürdik. Helyette egy saját maga által fejlesztett baktérium spray-vel fújja be magát tisztálkodás címszó alatt. Elméletet is kerített furcsa szokása köré. Azt mondja, hogy senki nem végzett klinikai vizsgálatokat a naponta zuhanyzó emberekről, így miért feltételezzük, hogy az az egészséges életmód?

Szerinte a sok kémiai anyag hatására a bőrön nem maradt elég baktérium, hogy az egészséges maradjon. A szappan minden baktériumot lemos, és ahhoz, hogy a bőr egészségét helyreállítsuk, újabb kozmetikai szereket használunk.

Dave Whitlock szerint a bőrnek igenis szüksége van arra, hogy bizonyos baktériumok legyenek rajta. A sprayt Mother Dirt néven forgalmazza, még díjat is nyert 2015-ben, mint az év egyik leginnovatívabb cége.

Whitlock a jövőben sem hajlandó fürdeni, amíg csak él, a saját találmányával tisztálkodik. És persze azt reméli, hogy minél többen csatlakoznak hozzá és veszik meg borsos áron találmányát.

Rovatok