Szigorú szabályai vannak a chia mag, magyar nevén az aztékzsályamag forgalmazásának, tudható meg a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közleményéből:
A NÉBIH leírja, hogy bár a chia mag magas rosttartalma miatt fontos szerepet kaphatna a rostban gazdag étrendben, bőven elég mellékhatása lehet ahhoz, hogy szabályozni kelljen a forgalomba kerülő mennyiséget, illetve azt a formát, ahogy eljuthat a mag az emberekhez. Mint írják, „pozitív tulajdonságai mellett azonban a chia magnak lehetnek káros egészségügyi hatásai is”, túlzott fogyasztása – pont a magas rosttartalom miatt – emésztőrendszeri problémákat is okozhat, ezért
Nem zárható ki továbbá, hogy az aztékzsályamagnak allergizáló hatása van, néhány esetben keresztallergiás reakciókat váltott ki a szezámmagra és mustárra érzékenyeknél.
A lényeg, hogy a chia mag összetevőként kizárólag pékárukba, reggeli gabonapelyhekbe, valamint gyümölcs-, csonthéjas és magkeverékekbe legfeljebb 10 %-nyi mennyiségben, továbbá a magot törve vagy őrölve gyümölcslevekhez és gyümölcsital-keverékekhez legfeljebb 15 g/450 ml mennyiségben adagolva adható.