Index Vakbarát Hírportál

Megvan a hely, ahol Julius Caesart megölték

2012. október 11., csütörtök 11:24

Spanyol kutatók azt állítják, hogy megtalálták Julius Caesar meggyilkolásának pontos helyét. Augustus egy háromszor két méteres területet falaztatott be Pompeius színházában, hogy így ítélje el nevelőapja, Julius Caesar meggyilkolását. Ezt a helyet találták meg most Rómában a Institute of History of the Center for Humanities and Social Sciences (CCHS-CSIC) kutatói.

Julius Caesart időszámításunk előtt 44-ben ölték meg a Pompeius építette nagy színház előcsarnokában, a Theatrum Pompeiumban. Caesar mellől elcsalták Marcus Antoniust, majd a szenátus ülésén leszúrták a konzult. A mostani felfedezés szerint a gyilkosság pontos helye Róma történelmi városrészében, a Torre Argentinában van. Ez egy ókori emlékekkel, épületekkel teli tér Róma központjában, itt található a Pompeius által épített színház is.

Antonio Monterroso, a CCHS-CSIC kutatója elmondta, hogy eddig az írott történelmi emlékekből tudták, hol ölték meg Caesart, de tárgyi bizonyítékot nem találtak. Az iratok utalnak arra, hogy bezárták a színházat, legalábbis azt a részét, ahogy a gyilkosság történt. A területet négy fallal vetette körül Julius Caesar örököse, Augustus, évekkel később emlékhellyé vált.

Rovatok