Index Vakbarát Hírportál

Német házban talált múmiát egy kisfiú

2013. szeptember 4., szerda 18:02

Rejtélyes üggyel találkozott a német rendőrség és a törvényszéki szakértők: egy tízéves fiú emberi múmiát talált egy szarkofágban, nagyszülei padlásának egyik sarkában. A diepholzi múmiának egyelőre nincs gazdája. A helyi lap, a Kreiszeitung szerint CT-vizsgálatok alapján jó minőségben megmaradt a koponya, a csontváz nagy része, a mellkason keresztbe tett karokkal.

A dobozban találtak egy halotti maszkot is. A röntgen alapján fémréteg fedi az 1,49 méter magas, tisztázatlan nemű múmia csontjait. A múmián használt kötésekhez egyelőre nem nyúltak, hogy ne sérüljön meg a leletet. Az biztos, hogy ezek a huszadik századból származnak, és géppel szőtték őket.

Lutz-Wolfgang Kettler, a múmiát felfedező fiú apja azt állítja, 12 évvel ezelőtt elhunyt apja az 1950-es években Észak-Afrikában járt, és valószínűleg onnan hozhatta vissza a múmiát, furcsa szuvenírként.

Andreas Nerlich, a müncheni Bogenhausen kórház patológusa szerint a koponya és a csontok valósak, a múmia viszont kamu lehet, több emberi testből összeállítva. A rendőrség egyelőre több információra vár arról, honnan származik a test, és hogy a modern korból származik-e. A vizsgálatok még folyamatban vannak.

Rovatok