Index Vakbarát Hírportál

Fiának írt levélben mutatta meg gyengéd oldalát Al Capone

2016. szeptember 23., péntek 13:56

Valószínűleg mindenki ismeri a Al Capone, a hírhedt gengszter nevét, aki egy ideig egész Chicagót a markában tartotta éleselméjűségének és kegyetlenségének köszönhetően. Fiának írt leveléből most a gengszter gyengéd oldalát is megismerhetjük – írja a Sky News.

Csak folytasd amit csinálsz, és ne hagyd, hogy bármi az utadba álljon. Sonny, ha bármikor szomorú vagy, csak tedd fel az egyik lemezt, amiről írtam neked

– írta a gengszter Albert „Sonny” Capone-nak az Alcatrazból. A levélben azt mondja, ha minden rendben megy, jövőre már egymás karjaiban lehetnek. Emellett arra kéri fiát, ne aggódjon miatta és ha van ideje, látogassa meg őt anyjával együtt, mert nagyon szeretné látni őket. 
„Ölel és csókol szerető apád, Alphonse Capone #85” – fejezi be végül levelét a maffiafőnök. A 85-ös Al Capone alcatrazi száma volt.

A levélen nem szerepel dátum, csupán annyi, hogy január 16, de a szakértők úgy gondolják, a gengszter valószínűleg 1938-ban, négy évvel Alcatrazba szállítása után írhatta azt. A levélben itteni életéről és a hangszerek, főleg a bendzsó és a mandola iránti szeretetéről is írt. Kevesen tudják, de Al Capone még a "The Rock Islanders" nevű zenekarban is bendzsózott a börtönben, ami vasárnaponként adott koncerteket a többi rabnak.

A háromoldalas levelet hétfőn aukcióra bocsátják a massachusettsi Cambridge-ben és a várakozások szerint akár 50 ezer dollárt is fizethetnek majd érte. Robert Livingston, az RR Auction ügyvezető alelnöke szerint a levél egy kimondottan ritka személyes darab, ami a hírhedt gengszter gyengéd oldalára is rálátást enged.

Rovatok