Index Vakbarát Hírportál

A Fehér Ház beismerte, hogy ufók márpedig nincsenek

2011. november 8., kedd 13:55

A Fehér Ház hivatalosan is megerősítette, hogy földönkívüli élőlények tudomásuk szerint még sosem landoltak a Földön, és semmilyen módon nem léptek érintkezésbe az emberiséggel.

Két, a kormányzat weboldalára érkezett petícióra válaszul üzente meg a Fehér Ház, hogy „nincs hitelt érdemlő bizonyíték a földönkívüli élet jelenlétére itt a Földön”. Az ufó-összeesküvésekben hívők sajnálatára a Fehér Ház még ennél is tovább ment. „Az USA kormányának nincs bizonyítéka arra, hogy bármilyen élet létezik a földön kívül, vagy hogy ilyen valaha is kapcsolatba lépett volna az emberiséggel" – írta Phil Larson a White House Office of Science and Technology Policy munkatársa blogbejegyzésésben. „Sőt, arról sincs információ, hogy ezeket a tényeket elhallgatnák a nagyközönség elől”.

Larson kiemelte az idegen élet megtalálásra tett hatalmas erőfeszítéseket. Olyan projekteket említ, mint a SETI, a Kepler űrjármű, vagy a legközelebbi marsjáróval utazó kutatólaboratórium.

Soka nem fogadták örömmel a hivatalos álláspontot. A különböző ufófigyelő oldalak, mint a The Object Report vagy Paranormal News nem kommentálták, sőt nem is közölték le a hírt. A NASA egyik volt munkatársa, aki a földi irányításban dolgozott az Apollo küldetések alatt, azt állítja, hogy a kormány által alapított űrhivatal földönkívüliek által felépített városokat talált a Holdon. Az ilyen elméleteknek persze se vége, se hossza, valóságtartalmuk nemigen van.

A közleményben Larson végezetük leírja, hogy nagyon sok tudós és matematikus szerint igen nagy a valószínűsége annak, hogy a Földön kívül is létezik élet, hiszen rengeteg erre alkalmas csillag van a világűrben. Sokat már fel is jegyeztünk ezek közül, azonban, ha van is rajtuk élet, egyelőre nem tudunk kapcsolatba lépni velük a hatalmas távolságok miatt.

Rovatok