Index Vakbarát Hírportál

Isteni üzenet és akasztott robot a Marson

2012. augusztus 9., csütörtök 12:00

Sokan panaszkodtak, amiért a NASA Mars-járója rossz minőségű képeket továbbít a Földre. Korábban beszámoltunk róla, hogy a jelenségről a kamerákra szerelt porvédő sapkák tehetnek, amiket még nem távolítottak el, a jelenleg elérhető felvételeket pedig az a navigációs kamera készítette, amelynek nem ez az elsődleges feladata.

A porvédők eltávolítása után végre megindulhat a nagy felbontású fotók és videók áradata; igaz, azt is érdemes megjegyezni, hogy az adatátvitel időigényes folyamat, mivel a képanyagot rádióhullámon kell továbbítani a Marsról a Földre. De mi történik akkor, ha a Curiosity tizenkét kamerájának egyike valami olyat pillant meg, amit még a legrosszabb rémálmainkban sem szeretnénk látni? A Collegehumor oldalán összegyűjtötték a legszórakoztatóbb, legmeredekebb fantáziaképeket, amelyek a legrosszabb forgatókönyveket összegzik. Ezek szerint nem az életlen, rosszul fókuszált kép a legszörnyűbb dolog, ami egy Mars-járóval történhet.

Ha ön is tudna hasonló képeket készíteni, és szeretne hozzájárulni a vicces kultúrkincs gyarapításához, ne habozzon megosztani velünk a vörös bolygóról alkotott vízióit: képeit az ugyelet@mail.index.hu címre küldheti.

Rovatok