Index Vakbarát Hírportál

Naplás-tó, a legnagyobb fővárosi jégpálya. Hová menjünk korcsolyázni Budapesten?

2009.01.03. 16:00

~dá~: Naplás 045

Épp most értem haza a Naplásról, ahol vagy hat-hétszáz ember nyüzsgött a jégen. Ez a XVI. kerületi, 16 hektáros tározó évközben pusztán Budapest legnagyobb tava, de télen a főváros legnagyszerűbb korcsolyapályája is! Aki megunta, hogy a városligeti műjégen körbe-körbézzen, annak ez itt maga a Kánaán. Semmiféle szabályok nincsenek, mégsem voltam tanúja egyetlen összeszólalkozásnak vagy karambolnak se.

A jégen békében megférnek a korcsolyázók, a sétálók, a szánkók, a babakocsik, a kerékpárok, a fakutyák (és jó pár igazi is), a hóemberek, meg az alkalmi hokipályák mobil hálókkal vagy épp csak egy pár bakanccsal jelölt kapukkal. A legjobb az a fickó volt aki futópályának használta a partközeli részt és rendületlenül rótta a köröket vörös bőrfelsőben - vagyis félmeztelenül.

Igaz nincs semmi infrastruktúra sem, vagyis nem találni semmilyen árust (hacsak a horgászbüfé nincs nyitva - de azt nem figyeltem), mindenki hozott anyagot eszik-iszik, meg természetesen belépő sincs. Hátránya, hogy parkolni már szinte lehetetlen és azért csak ott van az emberben a gondolat, hogy egyszer hopp, beszakad a tóba és csak nyáron találják meg személyijét egy harcsa gyomrában.


~dá~: Naplás 014

~dá~: Naplás 012

 

Tud valaki valami más alternatív korcsolyapályát? Befagyott tavat, fellocsolt iskolaudvart, teret, teniszpályát vagy ilyesmit? Ha igen, akkor kommentbe vele, gyűjtsük össze Budapest legjobb korizóhelyeit!



Rovatok