Index Vakbarát Hírportál

Balesetveszélyesre zúzott díszburkolat a Szabó Ervin téren

2009.01.19. 21:50

Eddig leginkább a Fanyűvők ellen tiltakoztak a városbloggerek, most a Kőmorzsolók vannak soron. Nem tudom mi az akadálymentesítés ellentéte - talán az akadályosítás? -, mindenesetre úgy tűnik ez folyik most a VIII. kerület amúgy legpompásabb részén. Az elmúlt napokban két remek blognak is feltűnt, hogy a Szabó Ervin tér kövezete balesetveszélyesen rommá van zúzva.

 

A helyi témákra specializálódott 8ker (régi, megbízható Urbanista-forrás) egy kis visszatekintéssel kezd:

Átalakul a Mikszáth tér és a Krúdy utca - adta hírül a kerület lapja 2004 május 20. száma, címlapon. El is készült, mindenki örömére. A beruházás értéke meghaladta a 100 millió forintot. Nem sokkal előtte - 2002-ben - A Szabó Ervin tér, az Ötpacsirta utca és a Reviczky utca díszburkolataira pedig 380 millió forintot fordítottak.

Utána sokkoló fotók következnek. A Lem tiszteletét zászlajára tűző Belváros blog a maga stílusában kommentálja fényképeit:

Achtung, achtung, balesetveszély,
használjon terepjárót,
gyalogos meghajtás esetén inkább kerülje a környéket.

Ebben a qurva hidegben hasznos a biohő: forralja fel az agyvizét képeink nézegetésével: lássa, h mit műveltek az ön akaratából és pénzéből élősködő városvezetőink (más néven: görény maffiózók).

És aztán itt is egy csomó kép.

Amúgy a Belváros blogra érdemes odafigyelni, mert az utóbbi időben olyan erővel indultak meg, mint a Hétszűnyű Koponyányi Monyó, lassan kását esznek az olvasók hasáról. (Közben megtudtam a titkukat, hogy négyen vannak egy név alatt, na de akkor is.) A napi linkekben még sűrűn fogunk találkozni velük!



Rovatok