Index Vakbarát Hírportál

Panel helyett mobilházlakópark? Üvegtigris-hangulatú lakókocsinegyedek jöhetnek létre három Budapesti kerületben

2009.10.05. 13:34

mobil"Három budapesti kerületben tervez mobilház-lakóparkot létrehozni a Magyarmobilház.hu Kft., amely hirdetéseiben a panellakások helyett ajánlja ezt a megoldást." - írj a Napi Gazdaságra hivatkozva az mfor.hu. Lendüljünk túl azon az apróságon, hogy az Opten cégtárában nem szerepel ez a kft. (persze lehet hogy csak a cikkben írták el a nevét) és lássuk milyen előnyöket sorolnak fel a Dunakeszin gyártott megoldás mellett:

  • három hét alatt elkészül, összeállítása sem igényel többet néhány óránál,
  • építési engedély sem kell hozzá,
  • télen-nyáron lakható, mert az acéllemezek közti szigetelőanyagból álló szendvicspanel hőszigetelési tulajdonságai jobbak, mint a hagyományos 38-as téglán 5 centis hőszigetelő vakolattal ellátott falnak,
  • minimum 30 év élettartam,
  • alapozásra nincs szükség, a háromtonnás épület a kerekein és az alátámasztáson nyugszik.

Egyelőre a III., a XVII. és a XXIII. kerültben terveznek lakóparkokat építeni a rendszerből, de persze bárhová szállítják. Mérete 18 négyzetmétertől akár 100 négyzetméterig is terjedhet. Egy 30 négyzetméter alapterületű mobilházat a tervezett parkokban az osztatlan közös tulajdonban lévő, ám kizárólagos használatba adott 200-300 négyzetméteres, kizárólagos használatú kerttel 6,9 millió forintért kínálnak, a 60 négyzetméteresek ára 8,5 millió. Állítólag már 150 jelentkezőt regisztráltak.

Nem is tudom, van valami Üvegtigris hangulata az egésznek. Akinek a könnyűszerkezetes lakóparkoktól is hideglelése van, annak biztos nem fog bejönni ez az amerikai filmekből ismert stílus, de ha valakinek mindenképpen kert kell, az lehet hogy két kézzel kap majd a lehetőségért. A "lakáshitel" viszont kifejezetten vicces konstrukciójú:

Lakáshitelt vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt viszont nem lehet felvenni a mobilházra, egyedül a 40 százalékos önerőt igénylő termékhitel, vagyis áruvásárlási hitel jelentheti a banki finanszírozást.

mobil
mobil
mobil

[Még több fotó: magyarmobilhaz.hu]



Rovatok