Index Vakbarát Hírportál

Legyen zöld a Váralagút! A kezdeményezés lényege, hogy gyalog is átkelhessünk a Vár alatt

2011.01.11. 14:19
Zöld alagút

 

Lehetne hőzöngeni, hogy nem elég a gyalogos lobbinak a Kós Károly sétánytól a Clark Ádám térig tartó hétvégi lezárás terve, aknamunkájukat a Vár alatt is folytatják. De a helyzet itt tényleg más. Lezárásról szó nincs, a terv lényege pusztán annyi, hogy át lehessen menni gyalogosan/kerékpárral is (!) a Váralagúton. Elvileg persze lehet, de egy baromi nagy tábla figyelmeztet rá, hogy milyen veszélyes. A kezdeményezés Facebook oldalán olvasható a következő (ahonnan a fotókat is nyúltam): 

 

Zöld alagút

 

Zöld alagútSzeretnéd, ha a budai váralagúton egészséges körülmények között kelhetnél át gyalog vagy kerékpárral!

A budai vár alatt átfutó alagút két városrész távolságát rövidíti le. Ha nem ülünk autóba vagy nem szállunk buszra, jelenleg csak az egészségünk kockáztatásával használhatjuk ezt a praktikus városi folyosót.

Tervezőként foglalkoztat bennünket ennek a problémának a megoldása, de szeretnénk meggyőződni arról, hogy ez neked is fontos. Kíváncsiak vagyunk a véleményedre.

Bátoríts bennünket!

Kolbászból Kerítést studió / Sausagefence
VPI Építész Kft.

 

Zöld alagút

 

Nem tudom, hogy például a sebességkorlátozás hozzájárul-e a jobb levegőhöz egy zárt térben (hajlok inkább a "nemre"), de az mindenesetre tök jó, hogy elkezdtek végre foglalkozni ezzel a problémával.



Rovatok