Index Vakbarát Hírportál

Melyik kerületben keresnek a legtöbben lakóingatlant Budapesten? Az első hétből öt budai

2011.04.12. 11:07

Első ízben tette közzé az ingatlan.com, hogy mely kerületekben található hirdetéseikre keresnek legtöbbet rá. Természetesen nem a legtöbb értékesített ingatlanról van szó - egy rózsadombi villa hirdetését esetleg az is megnézi, akinek soha nem lesz pénze megvenni. Mindenesetre a lista akkor is tanulságos. (A grafikon nagyításra megnő.) Mint írják:

 

A legkedveltebb a XI. kerület, vagyis a legtöbben az itt hirdetett ingatlanokra kerestek rá az év első negyedévében. A népszerűség titka alighanem az, hogy nagyon sokszínű az ingatlanpalettája: itt található több is a főváros legdrágább luxusingatlanjai közül, miközben olcsó lakótelepi lakások is szép számmal akadnak erre. Mindehhez többnyire jó közlekedés is társul.

Szinte szóról szóra ugyanezt lehet elmondani a szinten vegyes összetételű harmadik helyezett XIII. kerületről is (míg a hasonlóan színes ingatlanállományú kerületek a város peremén helyezkednek el, gyakran rosszabb közlekedési adottságokkal, ezért ezek a lista középmezőnyébe szorultak).

Második helyen a II. kerület végzett, mely klasszikusan a luxusingatlanok, villák és az évtizedek óta meghatározó brandet képviselő „Rózsadomb” kerülete. Negyedik helyen „pesti párja” a szintén diplomatanegyedként ismert (ugyanakkor olcsóbb lakótelepeket is kínáló) XIV. kerület található. A budai zöldövezet a vonzereje a toplistán ötödik XII. kerületnek is.

A hatodik helyezett III. kerület tartozik még az élbolyba (előnyei nagyban megegyeznek a XI-ével), utána jóval lemaradva következnek a többiek.

Hasonlóan nagy a különbség a sereghajtó XXIII. és az utolsó előtti XX. kerület között. Az ingatlan.com Budapest toplistája alapján ezekben a kerületekben található ingatlanokra kerestek a legkevesebben az év első negyedében.

Kíváncsi vagyok mennyire bebetonozott a sorrend: változik-e majd a következő negyedéves ehhez képest?



Rovatok