Index Vakbarát Hírportál

Tízezer négyzetméteres irodaház épül a János Kórház területén

2011.08.08. 08:52

Rájár a rúd mostanában a régi fővárosi kórházakra. A Klinikáknál műemléképületeket bontanak, hogy a helyükre egy csúf tömböt húzzanak fel, a János Kórház területére pedig egy irodaházat építenek. Legalábbis ez áll egy Blikk birtokába került dokumentumban. Viszont a mélygarázsos komplexum felhúzásával kicsit túllépnék a beépíthetőség határát, úgyhogy módosítani kell a helyi szabályozáson is.

A tízezer négyzetméteres épület "az egészségügyi háttérintézmények összevonásával létrejött Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI). Az irodaházat a János-kórház egyik használaton kívüli épületének helyére húznák fel".

Ezzel egyrészt az a bajom, hogy a Hegyvidék már így is rég elvesztette a "közel a természethez" báját, de ha ilyen lépéseket tesznek, akkor menthetetlenül elzuglósodik és csak nevében marad zöldövezet.

Világos, hogy ez a pavilonos, régi kórházrendszer nem korszerű, de az igazi értéke ma már épp a kevesebb beépítésben, a sok zöldfelületben van - ezt felszámolni butaság.

Mint ahogy az sem világos, miért egy értékes budai ingatlanon építenek irodaházat egy egészségügyi háttérintézménynek. Hacsak nem akarják később máshogy hasznosítani, mint ahogy utalgatnak is erre a cikkben.

A dolog azért is furcsa, mert a bezárásokkal, összevonásokkal felszabadult egy csomó ingatlan. Nem is kell messze menni, ott a kerületben a csodálatos helyen fekvő OPNI szuperértékes ingatlan, amivel nem nagyon tudtak mit kezdeni.



Rovatok