Index Vakbarát Hírportál

Ellopják az aluljárót a Baross téren. Egészen brutális módon, a falból bontják ki a vas alkatrészeket

2012.07.18. 09:12

Baross téren a keletinél lopják a föld alatti átjáró fém részeit

Majdhogynem megszokott dolog, hogy a fém dolgokat ellopják a közterületekről. Korábban csak az ezüstöt (igen ilyen is volt Budapesten - de erről majd később), aztán a vasat, az alumíniumot, a rezet miegymást végig a periódusos rendszer összes elemén. De amilyet egy kedves olvasónk küldött, ritkán lát az ember.

Olyan pusztítást végeztek ismeretlen, mintha valami jármű röpült volna bele a falba, hogy aztán kirángassanak belőle minden fémet. Ahogy egy kedves olvasónk figyelmeztetett:

Baross téren a keletinél lopják a föld alatti átjáró fém részeit

Ha van egy kis időd, akkor sétálj el a Baross térre, a Rákóczi út sarkánál, a K&H bank előtt, látni fogod, hogy több helyen lopják a fémeket a föld alatti átjáró lejárati részén. Az üvegeket széttörik, majd kifeszítik a fém dolgokat, brutális rombolást végezve. Az egyik lejáró felét már szétlopták kicsit feljebb. A térfigyelő kamera a Baross tér és Rákóczi út sarkánál mindent vesz, mégsem csinálnak semmit...

Baross téren a keletinél lopják a föld alatti átjáró fém részeit

Ha már ott van az a szegény kamera és vesz mindent, akkor azért valamire használhatnák az illetékesek. Mondjuk kiadhatnák a felvételeket DVD-n és a bevételt fordíthatnák a helyreállításra. Persze lehet, hogy lenne egyszerűbb megoldás is...

(Olvasónk a 8ker blogot is figyelmeztette a pusztításról. Ott Lesley egy hosszabb gondolatmenetbe illesztette az esetet, érdemes elolvasni!)



Rovatok