Index Vakbarát Hírportál

Miért csináltak egy kavicsjárdát szorosan a díszköves mellé? És ha már megcsinálták, miért nem tartják karban?

2013.07.22. 13:11

Kavicsjárda - fotó: Tamás

Azt hittem, a kavics vagy nem kavics kérdés csak a játszótereken okoz komoly problémát, de most Újbudán új frontot nyitottak neki. Én a magam részéről egyáltalán nem tartom hülyeségnek a parkokba telepített kavicsos ösvényeket (igaz szandállal a lehető legrosszabb burkolat), de az tényleg nagyon fura, hogy párhuzamosan egy köves út mellé húztak ki egyet. Tamás levele és képei alant:

Kavicsjárda - fotó: Tamás

Kedves Urbanista!


Egy-két éve parkosították a Botfalu utca–Háromszék utca–Brassó út által határolt közterületet, és azóta furdalja oldalamat a kíváncsiság – vagyis inkább az értetlenség – a csatolt képeken is látható jelenség okát illetően.


Ugyanis a Háromszék utcával határos járdát nem díszkővel burkolták le, mint a többit, hanem kaviccsal töltötték fel.


Még megdöbbentőbb a Brassó útról bevezető ösvény, mely egy több méteres szakaszon egymás mellett futó díszkő és kavicságy kialakítású (valamint keresztezi őket egy rejtélyes okból meghagyott, a régi betonlapokból álló út is).


Míg előbbit az esőzések hordják szorgosan az útpályára, utóbbiban a gaz vert gyökeret, így esztétikai értékük is megkérdőjelezhető – a praktikusságról már nem is szólva.
Kérem, segítsenek rájönni, vajon miért így alakították ki a park úthálózatát!
Köszönettel:
Tamás.



Rovatok