Index Vakbarát Hírportál

Egy közlekedésfejlesztési kudarc: ki nem találnátok, mik ezek a rothadó zöld dobozok

2013.12.12. 18:12

bringatar

Tudjátok mik ezek? Ha most látjátok őket először, akkor kár is tippelgetnetek, nem fogjátok kitalálni. Bringatároló szekrények. Mátyásföldön a HÉV-megállókba telepítették őket olyan 98 körül, s bár 2000-ben egy lelkendező cikk jelent meg arról, hogy itt épp úgy beváltak, mint Szentendrén, én az életben nem láttam senkit használni ezeket.

A dolog úgy működött volna, hogy a B+R rendszert erősítendő, az ember elkerekezik a HÉV-megállóba, ott felnyitja a szekrényt... Igen, tudom, hogy hihetetlen, ez egy felnyitható izé, alatta a földbe süllyesztve lehetett tárolni a kerékpárokat. Évi 5000 forintért vehetett hozzá bárki lakatot. Szóval felnyitja a szekrényt és berakja a bringát, aztán továbbsuhan tömegközlekedéssel. 

Bringatároló

És amíg nem jön a vonat, ráül a padrészre. Hát nem praktikus? Hogy mennyibe kerülhettek a pompás fejlesztések, és kikkel csináltatta az önkormányzat, azt nem tudom, de azóta is itt rozsdásodnak a nyakunkon. A fenti két képet a Mátyásföld Imre utca megállóban lőttem még tavasszal, de Vakk Béla a szomszédos repülőtér megállóból küldött egy fotót a tesóról. Ott a várható nagy forgalomra való tekintettel hatos elemet helyezett ki az akkori Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztálya. 

1383644_660041264015715_1957435275_n[1].jpg



Rovatok