Index Vakbarát Hírportál

Azt hittétek, ennél rondább már nem lehet a Váci utca környékének térkövezése? Tévedtetek!

2014.01.06. 09:20

Fwd: térkövezés

Hát elég fura lesz az új díszburkolat a Váci utcában - írtam pár napja az első képekről, amik megjelentek a neten a Párizsi utcáról. Pedig akkor még nem is sejthettem, hogy lesz ez még cifrább. Azokra a képekre, amiket Viktor küldött nem elég kifejező szó már a "fura". Lássuk be, ez ronda. Baromi ronda.

Stílusra olyan, mint egy kilencvenes években nyílt menő "pizzázó és manikűrszalon egy helyen" üzlethelyiség belső dizájnja, ahol külön a tervező lelkére kötötték, hogy legyen mediterrán hangulata. Igaz, még néhány tükörcsempe hiányzik a mozaikból.  

Más kérdés, hogy erre az igénytelen kivitelezésre az ízlésficamos terv sem jelenthet mentséget.

Fwd: térkövezés

Fwd: térkövezés

Fwd: térkövezés

A legszomorúbb persze, hogy a Belváros-Lipótvárosban folyó köztér-megújítási program még ezzel együtt is példaértékű - legalábbis ami a koncepciót illeti. Nem véletlenül hoztam fel példaként a Batthyány tér siralmas kövezése kapcsán. Na mert azzal aztán még több a baj.

Viszont ha a megvalósítást nézzük, akkor a Batyi töredezett aszfaltfoltokba simuló katonás térkövei megállnák a helyüket még a király udvarában is!

KIEGÉSZÍTÉS: Belváros-Lipótváros önkormányzata jelezte a poszt kapcsán, hogy a burkolat ideiglenes, a munkások csak az ünnepek miatt vonultak le az építési területről, tekintettel a Váci utca nagy forgalmára. Már hozzá is láttak a munkának, azt ígérik, hogy március 15-éig nagyon szép lesz a végleges megoldás.

Kértem, hogy találkozhassam egy illetékessel, akivel a helyszínen beszélgethetünk el pontról pontra a kérdéses részletekről. (Részint a kivitelezéssel, részint a tervvel kapcsolatban.) Ha minden jól megy, egy-két héten belül erre is sor kerül. Ha van konkrét kérdésetek, amit szeretnétek feltenni, küldjétek el mailben vagy kommentben - továbbítom.



Rovatok