Index Vakbarát Hírportál

Még meg lehet menteni a Városligetet!

A koncepcióval a kormány elképzelései is valóra válnak és a park is megmarad

2014.02.15. 07:04

A Városligetbe tervezett múzeumi negyed az a program, ami gyakorlatilag egyetlen városlakónak sem tetszik. (Még azoknak sem, akik szerint amúgy legtöbb budapesti fakivágás nem volt hülyeség).

Tételezzük fel, hogy a döntéshozók célja nem csupán az ingatlanspekuláció, a ligetmutyi, meg új hotel építése a Ligetbe. Szóval, hogy amúgy tényleg jót akarnak, egy dögös múzeumi negyed a fővárosban és egy megújuló parkot. Nos ebben az esetben nem söpörhetik félre annak a tervezőcsoportnak az elképzeléseit, akik egy alternatív koncepciót dolgoztak ki.

A legfőbb bajuk az eredeti elképzeléssel, hogy a meglévő 5,7 % beépítési arány várhatóan 12-13 %-osra nőne, ha megvalósul. Viszont ahelyett, hogy hisztizni meg bojkottálni kezdtek volna, készítettek egy oylan koncepciót, amely szerint minden tervezett múzeum helyet kapna, de okos bontásokkal, átalakításokkal, áttelepítésekkel létre lehetne hozni egy sokkal zöldebb, sokkal barátságosabb parkot a tervezettnél. Ráadásul integrálná a Rákosrendezőre tervezett témaparkot is, amelyért már korábban lelkesedtem.

Nem akarom túl ragozni, a fenti Prezi szebben beszél minden leírt szónál, további képeket és rengeteg háttérmagyarázatot pedig az Építészfórumon találtok. Drukkolok nagyon a tervnek!



Rovatok