Index Vakbarát Hírportál

Cicaharcba keveredtem egy turisztikai szervezettel. Édes pofák, csak nem értik mi a bajom a hozzáállásukkal

2014.07.06. 14:20

giphy-cats.gif

Mindig is élvezettel olvastam (írtam) a Cinken cuki cicaharcokról, de a bársonyos tappancsok puffanása eddig elkerült. Na most megkaptam a magamét!

Kicsit kiakadtam ugyanis egy cikken, amely szerint az "utazási irodai szakemberek" nem örülnek, hogy az új Kossuth téri látogatóközpontban a jegyeket egyesével megkapják a látogatócsoportok tagjai. Így ugyanis "saját turistáikkal kerülnek konfliktusba az általuk közvetített és a helyszínen jól láthatóan kiírt jegyárakban mutatkozó különbség miatt".

Írtam is róla egy puffogó posztot, mire levelet fogalmazott meg nekemMagyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége, amit ugyan nem küldtek el, viszont közzé tettek és a szemfüles Urbanista-olvasók szóltak, hogy hahó.

Kedves, udvarias, aranyos levél (de tényleg), csak hát úgy tűnik belőle, egyáltalán nem értik mi is a baj a fenti dologgal. Ugyanis egész végig csak azt ecsetelik benne, mi mindent csinál egy utazási iroda a látogatásszervezéskor, és hogy mindezért jogosan kér el pénzt.

Könyörgöm kedves Gabriella, én ezt egy percig sem vontam kétségbe: szerintem is szükség van utazási irodákra, kívánom, hogy sok turistát hozzanak a városba, na és persze az is természetes, hogy nem ingyen végzik a dolgukat.

Csakhogy az én posztom nem erről szól. Sőt. Erről szó sincs benne. Az ugyanis csak egyetlen kérdésre keresi a választ, ami viszont pont elkerülte a figyelmét, merthogy arra nem válaszolt:

Baj, ha egy látogató megtudja, mennyibe is kerül a belépőjegye? 

Szerintem nem, sőt. Nem kisgyerek, el tudja dönteni, hogy akar-e plusz szolgáltatásért, plusz pénzt fizetni. 

A Turizmus.com viszont azt írja, hogy az utazási irodai szakemberek szerint viszont baj. Mert akkor az ügyfeleik megorrolnak rájuk az "általuk közvetített és a helyszínen jól láthatóan kiírt jegyárakban mutatkozó különbség miatt".

Ennyike. Észérvekkel biztos meg lehet győzni arról, hogy érdemes eltitkolni a jegyárakat, de olyanok ebben a vitában még nem merültek fel. A cicaharcot meg innentől tegyük át légyszi-légyszi kommentekbe, vagy levélbe, kíméljük meg tőle saját olvasóinkat. Barátsággal, dá



Rovatok