Index Vakbarát Hírportál

Sziszifusz Alba Regiában - fetrengő melósok Fehérvár főterén

2014.10.20. 08:12

Mihály keresztnevű székesfehérvári olvasónkat késztette írásra a térfelújítók maratoni bénázása:

Helló Urbanista blog!

A csatolt képet kb. egy hónapja készítettem a fehérvári főtéren, ahol a burkolatba süllyesztett díszvilágítást szerelték éppen (alkonyatban fotóztam, ezért kicsit szemcsés a kép).

Ez önmagában nem is lenne extra, ha nem ez a kép fogadná az erre járót heti rendszerességgel a "fényindák" tavaly augusztusi átadása óta. Legutóbb épp tegnap és tegnapelőtt dolgoztak a téren (erről sajnos nincs fénykép, túl sötét volt már).

Én nem tudom, hogy milyen technológiával készítették el ezeket a világító testeket, de az tuti, hogy az elmúlt egy évben nem volt olyan két hét, amikor ezek kifogástalanul működtek volna.

Amikor kellően sok elem nem világít már, olyankor jönnek a munkások és a földön fekve próbálják megjavítani a világítást. Kezdetben még egész szolidan dolgoztak, de mostanában 50-100 méter hosszan vannak elszórva a különböző szerszámok, alkatrészek, eszközök.

Kíváncsi lennék, vajon mi lehet a kivitelező magyarázata arra, hogy több mint egy éve nem sikerült egy időtálló megoldást találni ezekre a hibákra?

Illetve garanciális javítások-e ezek a rendszeres munkák?

Üdvözlettel:

Mihály

Minket is érdekel. Netán az illetékes is olvas minket és tudja a választ? Kérjük ne fogja vissza magát, írja meg, mi lehozzuk! Mihálynak pedig köszönjük a beszámolót, jár neki a tízezer forintos olvasó-riporteri juta..., ja, mégse, az egy másik újság. 



Rovatok