Index Vakbarát Hírportál

Kamu homlokzatfelújítások Mekkája, budapesti belváros a neved!

2015.01.09. 08:44

Az építési reklámhálók kihelyezése látszatfelújításokkal ötvözve örökzöld téma az Urbanistán. Egyik erről szóló cikkünk utóélete engem is meglepett. Ugyanis

hatékonyabbnak bizonyultunk az illetékes hatóságnál.

 A posztunk megjelenését követő napon levették a Podmaniczky-Nagymező utcai sarokházra kirakott reklámhálót, és a mögötte lévő homlokzaton bajosan fedezhető fel bármiféle felújításra utaló jel.

Azóta újabb olvasói e-maileket kaptunk:

Helló Urbanista!


Grat a Podmaniczky-Bajcsy sarki állványzat leszedetéséért. [Valójában Podmaniczky - Nagymező, de a Bajcsy is nagyon közel van. – D.G.] 

Küldök két olyan reklámmolinót, amelyek hónapok óta  kint vannak és nem történik mögöttük soha semmi.

A herendis a József Nádor téren található (nyilván nem véletlenül, hisz rágugliztam: ott egy boltjuk), a VW meg a Március 15. téren. Utóbbi egyébként nem az első reklám az állványon, volt már rajta Swarowski, meg korábban valami más is.

Reméljük itt is siker lesz:)

Üdv:
Áron

Update: kommentelők jelezték, hogy a herendi molinós ház esetében nem látszatfelújításról van szó, az erkély állapota indokolja az elhúzódó munkálatokat.

Az engedélyeztetési, tervezési eljárások folynak, a tervezéshez még szükséges, hogy kiköltözzenek a lakók és fel tudják szedni a mögötte lévő szoba parkettázatát, kihordják a tömítőanyagot, stb, hogy láthatóvá váljék az erkély tartószerkezete. Nagy munka mindez, nem lehet számonkérni, hogy nem sürögnek forognak mindennap az állványzaton az ott dolgozók.

Áron képei szerepelnek e posztban és íme még egy levél:

Kedves Urbanista!


Látva cikketek hatását, én is felbuzdultam, hogy írjak nektek egy kamu állványzat kihelyezéséről, ami már két és fél éve díszeleg a Király utca es a Károly körút sarkán, a Károly Krt. 25. szám alatt.


Én ott dolgozom és nap, mint nap látom ezt az állványt, ahol semmiféle felújítás, építkezés nem zajlik. Anno az állványt kilenc hónapra ígerték, de már két és fél éve díszeleg ott.  Azon kívül, hogy egy-két havonta reklámot cserélnek rajta, más nemigen történik.

Remélem hasonló sorsra jut, mint a cikketekben szereplő állvány.

Segítségetek előre is köszönöm.

Üdvözlettel:

Ádám

Senki se gondolja, hogy valamiféle házmester mentalitástól vezérelve, kéjesen élvezkedve üzemeltetünk egy besúgóhálózatot!

A társasházak felújítása érdekében, törvényesen kirakott reklámhálók ellen eszünkbe sem jutna keresztes hadjáratot folytatni. A tisztességes vállalkozók is jussanak bevételhez, folgalkoztassanak dolgozókat, pörgessék a GDP-t, szépüljenek a homlokzatok. Ám az valahol

a pofátlanság csúcsa, ha valaki(k) ennyire látványosan játsszák ki a szabályokat,

 a gyalogosokat az úttestre kiszorítva, vagy az állványok közti bukdácsolásra kárhoztatva, olykor kétes esztétikai értékű reklámhálót ráerőltetve az arra járókra. Egy közterülen álló homlokzat ugyanis nem kapcsolható át a tévé távirányítójával, ha éppen nem tetszik a rajta tespedő hirdetés.

Természetesen most is helyt adunk az érintett reklámhálót kihelyező vállalkozásoknak, társasházaknak, hogy előadják az ő verziójukat. Ha pedig ezekkel a cikkekkel annyira belenyúltam a darázsfészekbe, hogy valahol a belvárosban találnának az elmetszett gégéjű, reklámhálóba csavart tetememre, akkor legfeljebb egy ízléses FB-oldalon emlékezzetek meg rólam, semmiféleképp sem óriásmolinón.



Rovatok