Index Vakbarát Hírportál

Mit kezdjen magával az ember, ha érdekli az építészet?

Programok hétvégére és azon is túl (09.14-20.)

2018.09.14. 12:53

Már megint annyi programajánlót kaptam, hogy nem hogy elmenni nem győzök rájuk, de posztolni se tudok mindegyikről külön. Szóval akkor most tömbösítve kaptok egy nagy adagot a város, építészet, ingatlan, miegymás témában. Mától jövő csütörtökig.

09.14. péntek

  • HÁZ+MESTEREK 2. Fuga, 16:00. Újabb videósorozattal rukkolt elő a MOME Építészeti Intézete és a MÉSZ, amiben a 20. század újabb tíz meghatározó magyar építészével készítettek rövid videóinterjút. Az előző tízes adagról itt írtam bővebben, de hamarosan erről is olvashattok. A bemutatón az alkotók és az interjúalanyok is ott lesznek. Részletek itt.
  • Ziggurat Project: Légszükséglet.  Valyo Kikötőből indul kisbusz 18:30-kor a Csepeli Papírgyár egykori uszodájához. A táncelőadás elsősorban a helyszín miatt érdekes nekünk itt az Urbanistán, mint arról bővebben is írtam. 15-én szombaton amúgy megismétlik az előadást ugyanebben az időpontban.

09.15. szombat

  • Kulturális Örökség Napjai. Egész Európában egy csomó, máskor nem látogatható épület és helyszín nyitja meg kapuit. A magyarországi helyeket itt lehet böngészni egy csomó szűrő segítségével.
  • Belső-Ferencváros épített öröksége, városnéző séta. Fővám tér 8., 10:00. A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény szervezésében.

09.17. hétfő

  • Építész-Művészek: Tillai Ernő 90 év 90 ház 90 kép fotókiállítás. Magyar Építőművészek Szövetsége, 17:00. Összeállítás a kilencvenéves Tillai Ernő Ybl-díjas építőművész és MFIAP-díjas fotóművész munkáiból. Nem csak építészetről. Ízelítőül itt van pár a posztban, további részletek meg itt.

09.18. kedd

  • Teleki téri mesék. Tabán mozi, 18:00. Az egykori kispolgári zsidónegyed története a huszadik század elejétől napjainkig szórakoztató visszaemlékezésekkel egy másig megmaradt lakászsinagóga közösségének szemszögéből. A filmről és a környékről itt írtam bővebben. A vetítés az Ars Sacra fesztivál keretében zajlik, teljes program itt.

09.19. szerda

  • Götz Eszter: Zalaváry Lajos építészete, könyvbemutató, Fuga, 16:00. A szerzővel Zoboki Gábor beszélget. Mivel mindketten igen szórakoztatóak, Zalaváry meg elég izgalmas figurája a magyar építészetnek, alighanem jó kis program lesz. Moderál: Lukácsy György, részletek itt.

Érdekel a város és az építészet? Kövesd az Urbanistát Facebookon, Twitteren, vagy újabban akár Instagramon is.



Rovatok