Index Vakbarát Hírportál

Ilyen egyszerű a bajai videós ügy

2013. október 20., vasárnap 23:19

Rém egyszerűen tisztázni lehet ám ezt az egész bajai videós históriát.

A felvétel kamu, ez nyilvánvaló, ember így nem intéz korrupt ügyeket. Én már csak tudom, kétrendbeli korrupciós bűncselekményben vagyok résztvevő, egyszer egy gyorshajtás ügyét intéztem el a helyszínen, egyszer az egészségügyi ellátórendszerben reméltem jogosulatlan előnyöket egy postai levélboríték orvosi köpenynek erre a célra rendszeresített zsebében való elhelyezésétől. Mindkétszer diszkrét voltam, mint egy szifiliszes püspök gyóntatója. És mint tízmillió mínusz öt magyar, amikor simlis ügyei vannak.

Szóval kamu, ez nem kérdés. A kérdés az: kinek állt ez érdekében – vagyis ki készítette?

Az első gondolatunk az, hogy egy ellenzéki párt. Azért, hogy legyen egy hitelesnek, igazinak tűnő lejáratóvideó.

A második gondolatunk, kis töprengés után az, hogy tényleg egy ellenzéki párt, de nem azért, hogy hitelesnek akarja eladni (még ha végül ez is történt). Hanem, hogy legyen egy igaznak tűnő "oktatóvideó", ami megmutatja, hogy a valóságban hogyan megy a szavazatvásárlás (amennyire tudni lehet, tényleg így, nem mintha ebben a történetben ez már nem lenne mindegy).

A harmadik gondolatunk, még egy kis töprengés után, hogy duplacsavaros logikával inkább mégis a kormányoldal, hogy aztán megvádolhassa az ellenzéket ilyen kamu videó forgatásával, és hiteltelenítse a választási csalásról szóló vádakat olyasféle érveléssel, hogy "nincs itt más csalás, csak amit ezek megrendeznek".

A negyedik gondolatunk, hogy dupla-duplacsavaros szupertrükkel mégis csak az ellenzék, hogy a kormányoldalt gyanúba keverje, hogy az ilyen ál-ellenzéki videókkal próbálja gyengíteni a valós választási csalások súlyát.

Az ötödik gondolatunk, hogy ez valójában tényleg ellenzéki videó. De olyan, amivel nem a kormányoldalt, hanem egy másik ellenzéki erőt akartak megvezetni, kínos helyzetbe hozni; amilyenek az ellenzéki oldalon a erőviszonyok, csoda, hogy csak egy ilyen született.

A hatodik gondolatunk az, hogy Zsigó Róbert hétfőn lángpallosként az árkok szabdalta Kossuth tér fölé emelkedik, és magyar Johnnie Cohranként mindent megmagyaráz:

Csak egy dolgot említenék, ha megengedik. Hölgyek és urak, ez itt Csubakka. Csubakka egy wookie a Kashyyyk bolygóról. De Csubakka az Endor bolygón él. Gondolják csak meg; ennek nincs értelme! Miért akar egy wookie, egy 220 centis wookie az Endoron, 50 centis ewokok között élni? Ennek nincs értelme! Az egésznek nincs értelme. Hölgyek, urak, úgymond esküdtszék! Ennek nincs értelme. Ha Csubakka az Endoron él, ítéljenek bűnöst.

Rovatok