Index Vakbarát Hírportál

Dolgok, amik kurva unalmasak

2018. július 17., kedd 11:48

Van a Facebookon egy elég szórakoztató csoport, az a neve, mint ami ennek a cikknek a címe. Elég sok belpolitikai és egyéb tematikára rá lehet húzni, hogy kurva unalmas, de a Fidesz sorosozásánál unalmasabb dolog egész egyszerűen nem létezik ma Magyarországon. Idézem a vasárnapi sajtótájékoztatójukat (mondjuk idézhetném ezt bármelyik napról, mert mindennap elmondják):

A Fidesz szerint a „Soros-hálózat" célja, hogy Magyarországot térdre kényszerítse, kormányát elmozdítsa a helyéről, ezért határozott fellépésre van szükség ellene.

Az egy dolog, hogy ez az egész Soros-terves riogatás a kezdetektől fogva egy hamis, belpolitikai célokra kiforgatott és eltúlzott, ezerszer megcáfolt téboly a rettegők országának. És még csak hibáztatni sem szabad a kormánypártot emiatt, választást nyertek vele, márpedig ezt a játékot erre játsszák.

De könyörgöm, ki fogja térdre kényszeríteni Magyarországot? Nem az van, hogy Magyarország erős ország? A Soros-szervezetnek titulált Transparency International vagy a Helsinki Bizottság fogja elmozdítani a kormányt a helyéről? Azt hagyjuk is, hogy ezek (meg a többiek) miért Soros-szervezetek, ennyi erővel a fél ország az lehetne. De ezek a szervezetek évtizedek óta működnek Magyarországon, és a ténykedésük alatt nyert a Fidesz háromszor kétharmadot. Ha ezek a szervezetek tényleg valós veszélyt jelentenének a Fidesz hatalmára, akkor eddig hogyhogy nem tudták megakadályozni a győzelmüket? Eddig nem akarták?

Ráadásul, ahogy azt a Fidesz is pontosan tudja, ezek a szervezetek nem a kormány ellen küzdenek, hanem a jogállami keretek betartásáért. Azért, hogy ha lehet, inkább Nyugat-Európa felé tartson az ország, ne Törökország vagy Oroszország felé. De tényleg ez az a veszély, ami ellen határozott fellépésre van szükség? Mi a helyzet az oroszokkal? Mi a helyzet a kormányhoz dörgölőző, simlis, máshonnan kitiltott közel-keleti vállalkozókkal? Mi a helyzet az állami pénzeket gátlástalanul lenyúló vállalkozókkal és vállalkozásokkal? A szerencsétlen menekülteknek jogi segítséget - mondjuk tolmácsot - nyújtó szervezet ellen harcolni kell, de a jogállamot durván lebontó török és orosz vezetőket istenítjük?

Tudom, hogy az ország nagy része a nem létező, legalábbis a minket nem érintő menekültválságtól retteg, de ez, a Soros-hálózatnak bélyegzett szervezetek elleni keménykedés tényleg kurva unalmas már.

Rovatok