Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan nyit a NER-diszkó

2018. július 18., szerda 05:10

Marginális ügynek tűnhet, hogy folytatódik az izmozás a néhány ezer ember által látogatott réteg-szórakozóhelyek bezárására, de pont emiatt érdekes a téma.

Ha valaki még emlékszik, akkor a Fidesz-éra kezdetéig izgalmas alteros kocsmavilág működött Pesten: Tűzraktér, Mumus, Szóda-kert, Sirály, és még csomó hülye név. Amely helyeken nyilván a nem annyira diktatúrarajongó közönség gyűlt össze.

Mostanra viszont a pesti szórakozóhely-világ nagyjából olyan, mint a lappiac, hogy van még 2-3 hely a nem NER-kompatibilis arcoknak, de a Fidesz és holdudvara amúgy már mindent kontrollál. Ami azért nem magyarázható azzal, hogy a nem fideszes kocsmárosok hirtelen elfelejtettek vállalkozni. Szabálytalanságok nyilván vannak, mint ahogy a kampányfinanszírozásnál is voltak, de a hatóság történetesen csak az ellenzéki pártoknál ellenőrzött és bírságolt.

Így nézve pedig már riasztó, hogy még egy ennyire pimf kis közegre is rászáll a politika, vélhetően azért, hogy felszámoljon minden helyet, ahol az ellenségnek tekintett réteg találkozhat, beszélgethet, és eszmét cserélhet.

Nem lepődnék meg, ha két éven belül az összes ilyen alteros kocsmát elkezdenék hatóságilag nyomasztani, és amelyiket lehet, bezáratnák. Ennek egyébként lesz egy pozitív hozadéka is, mert addig viszont politikai tettnek számít majd nem fideszes helyeken sörözni.

Rovatok