Index Vakbarát Hírportál

Hahó, tudni szeretném, hogy veszélyesek voltak-e rám az amerikai koronavírusos lányok!

2020. március 4., szerda 16:31 | aznap frissítve

Néhány perccel az operatív törzs napi sajtótájékoztatója után levél érkezett az Indexhez. Azt kérdezte egy aggódó nő, hogy a Budapesten átutazó, koronavírusos lányok melyik busszal mentek Bécsből Budapestre, mert ő is aznap buszozott a két város között, és aggódik, ez az infó azonban kimaradt a cikkből.

Sajnos nem tudtunk válaszolni neki, a cikkből ugyanis azért maradt ki az infó, mert az operatív törzs sem árulta ezt el. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a magyar hatóságok tudják, hogy a lányok mikor érkeztek, hogy a Széchenyi fürdőben voltak, valamelyik romkocsmában voltak, a Lánchídon sétáltak át, de szándékosan nem fognak beszélni a részletekről. 

És az is elhangzott, hogy a négy lányból egy

már annyira rosszul volt itt Budapesten,

hogy inkább visszarepült Milánóba, hogy onnan Amerikába menjen haza, de a dániai átszállásnál olyan állapotban volt, hogy feltartóztatták, jelenleg is ott van.

De hogy Magyarországon a hatóságok által megszerzett adatok alapján kik lehetnek veszélyben, azt nem tudjuk.

Nem állítom, hogy hibásan kommunikál az operatív törzs, mert lehetnek olyan szempontok, a nemzetbiztonsági megfontolásoktól kezdve a pánikkeltés elkerülésén át az egészségügyi ellátórendszer hirtelen túlterhelődésének megakadályozásáig, amelyeket nem kötnek az orrunkra. 

Azt azonban állítom, hogy el kellene magyarázniuk, miért csinálják ezt, így ugyanis csak kérdések vannak válaszok helyett.

Rovatok