Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Meg éneklést? Nem. Tessék:

  • Nonna Irma egy 93 éves olasz nő, aki úgy döntött, hogy itt az ideje Kenyába utaznia. Nem azért, mert már csak ez az egy ország hiányzik a kaparós világtérképéről, hanem mert úgy gondolja: van benne annyi, hogy hasznára legyen másoknak. Az idős nő a lányával együtt utazik az afrikai országba, hogy ott egy árvaházban (amit korábban többször is támogatott adományokkal) segédkezzen. 

  • Nem egyszerű a kígyóbefogók munkája, különösen Ausztráliában, ahol gyakorlatilag minden, ami tud harapni, képes megölni egy embert. Max Jacksonnak azonban most jó napja volt, ugyanis kivételesen egy nem mérges fajtával (Boiga irregularis) akadt dolga, bár azért azt el kell ismerni, még így is nagyon lazán kezelte az arcára pottyanó kígyó okozta helyzetet:

  • A németjuhász Lilah és a terrier Cash Scott Pilling hegymászó bátorságának köszönheti életét - számolt be a Bors.

    A kutyák már két napja eltűntek az angliai Lake District Nemzeti Parkban, amikor Pilling először hallott róluk a Facebookon. Azonnal elkezdte keresni őket, és szerencséje volt, mert épp felszállt a köd, és észrevette a kutyákat a Helvellyn jeges hegycsúcsán. Azt nyilatkozta a Mirrornak, hogy a nagyobbik kutya a testével védte a kisebbiket az elemektől. Előbb a kicsit mentették meg, jégcsapok lógtak mindenütt a bundájáról. 

    A kisebbik kutya teljesen átfagyott, de egy kis dörzsölés segített bele újra életet lehelni - árulta el Pilling. A németjuhászt végül csak az ötödik próbálkozásra tudta kimenekíteni, és többek segítsége kellett hozzá.

    A Liverpoolban élő Colette Kilroym a kutyák gazdája hősként tiszteli Scottot. 

Rovatok