Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Reddit 45 000-nél is több upvote-jának (facebookra lefordítva: like) köszönhetően egyik legolvasottabb posztja a napokban nem másról szólt, mint egy élő tévéműsorban eleresztett fingról és annak elmismásolsának kísérletéről. Sőt, többről. A The Take című, NBA-meccseket elemző műsorról van szó, amiben egy Max Kellerman nevű szakértő/sportújságíró _elméletileg_ többször is elfingta magát, van ilyen. Élőben viszont elég gáz (bocs), ha bekövetkezik.

  Kellerman a malőröket, legalábbis az egészet beindító Reddit-júzer szerint, többféleképpen igyekezett elkenni, szavakkal, köhintésekkel, stb. Istenigazából egy olyan hang van, ami szerintünk is fingás, a többi elég véleményes, de hogy pont azt az egyet (5:51-nél) terelte el Kellerman ilyen béna köhintéssel az csodálatos. (via)

 • A Hegyvidéken, a XII. kerületben 130 olyan utca van, ahol nincs járda. A kerületi önkormányzat most egy mozgalmat indított, hogy a járművek és a gyalogosok közösen használhassák az utakat - lehetőleg úgy, hogy a gyalogosoknak nem lesz eközben halálfélelme.

  A program lényege:

  • saját tervezésű figyelemfelkeltő táblákat helyeznek ki, és felfestések kerülnek a problémás útszakaszokra,
  • a Budapest Közúttal együttműködésben KRESZ-módosítást kezdeményeznek,
  • hároméves járdaépítési programot hirdettek, ahol megoldható a kialakítás.

  A KSH adatai szerint évente több ezer gyalogost gázolnak el (nem a kerületben, hanem az országban). Ha a program sikeres lesz, akkor az egész országra kiterjesztenék, ennek egyik lépcsője maga a KRESZ-módosítás.

 • Mármint a vörös hajú emberek. Hát itt:

  Az, hogy Írország, Skócia és Wales csak úgy virít a térképen, gondolom senkit nem lep meg, ahogy az sem, hogy általában ahogy haladunk északra, és egyre világosabb bőrű és szőkébb lesz az átlagember, úgy nő a vörösök aránya is. Na de mi az a látványosan kiugró folt Oroszországban? Nem, nem a Vörös tér Moszkvában, hanem Udmurtföld, ahol a helyiek között rengeteg a vörös hajú, a BBC pár éve írt is róluk egy remek riportot, erre tessék érte.

  (via Reddit)

 • A Macskafogó azért az egyik legjobb, vagy talán a legjobb magyar rajzfilm, mert tele van egészen apró kis utalásokkal, finomságokkal, amikből olyan sok van, hogy nemhogy az első, de mondjuk az első tíz megtekintés után sem valószínű, hogy észrevesszük mindet.

  Itt van például egy képkocka abból a jelenetből, amikor Edlington az Intermouse-ba tart, és átesik a biztonsági ellenőrzésen.

  A legtöbben valószínűleg ebből a jelenetsorból az aprócska kalapocska kezdetű jelszóra emlékeznek. Ha viszont elég sokszor megnézzük a filmet, akkor feltűnik például az is, hogy a biztonsági őr mögött a háttérben van egy kicsit elmosódott plakát.

  Egy fegyvert reklámoz. Na, de milyen fegyvert reklámoz az egereknek? Hát persze, hogy egy Mausert. Köszi a tippet, OBTM!

Rovatok