Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A floridai törvényhozás éppen a fegyverhasználati törvények szigorítására készül, ám a fegyverlobbbi egyik befolyásos személyisége (és első női vezetője), Marion Hammer, egészen meglepő ellenérvvel hozakodott elő:

  Hogyan mondjuk majd azt egy tízéves kislánynak, aki éppen kapott egy Ruger 10/20-at a szülinapjára, rózsaszín puskatussal, hogy a puskája támadó fegyver, és vagy leadja a kormánynak, vagy letartóztatják?

  Hammer egyébként akkora szegénységben nőtt fel, hogy iskola után mókusokra és nyulakra vadászott, hogy legyen mit enniük, és ez meghatározta a hozzáállását a fegyverekhez.

  Sokat tett azért, hogy Floridában az emberek akár fegyverrel is megvédhessék a saját birtokukat, otthonukat, még akkor is, ha egyébként elkerülhető lenne a lövöldözés.

  (Newsweek, Wikipedia)

 • Fura hibridet dob piacra gyerekméretben a Nike. Van a híres cipősorozatuk, az Air Force 1, és van a gumipapucsairól híres Crocs márka. A kettőt összegyúrták, és ez lett belőle:

  Kéne?

  • 1249
   SOHA!
  • 301
   Naná!
 • Egy olvasónk küldte a fotót a Sziget fesztivál első és utolsó napjáról. Igazából nincs ebben semmi meglepő, több tízezer ember tapossa egy héten át a füvet, az lenne a csoda, ha nem így nézne ki utána. Ja, és persze szép lassan visszanő ám, de azért elsőre tényleg kemény a látvány.

 • Az olasz divatfőváros egy frekventált részén betértem egy szupermarketbe, ahol azonnal szemet szúrt a gondos termékelhelyezés: ital és óvszer egymás alatt!

  Nehéz lenne másra gondolni, mint egy kedves figyelemfelhívásra, hogy ha az ember bódult állapotba kerül, akkor könnyen kerülhet olyan helyzetbe, amikor szükség lehet arra, hogy óvakodnia kell a nem várt/tervezett következményektől. Persze, az óvszer és az alkohol nálunk is simán kerülhet egymás közelébe az eladó pultja mögötti, halandó vásárló számára érinthetetlen részre, na de itt még csak a közelében sem volt a kasszáknak.

  Plusz érdekesség, hogy a lisztek, rizsek, egyéb főzéshez szükséges hozzávalók fölött műanyag kisautók voltak. Valószínűleg abból a megfontolásból, hogy amíg a szülők főzőcskéznek, ne unatkozzon a gyerek sem. Csodálatos marketingpolitika, nem?

Rovatok