Index Vakbarát Hírportál

Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Megérkeztek az első fényképek a kínai gázüzemi robbanás helyszínéről, ahol legalább tíz ember vesztette életét, kb. húsz ember súlyosan megsérült, többeket pedig eltűntnek nyilvánítottak az MTI legfrissebb információ szerint.

  Ahogy az Index is beszámolt róla, miután péntek délután a Kína középső részén fekvő Jima város gázüzemének kazánja felrobbant, a gyár 2-3 kilométeres körzetében sok épület sérült meg, ablak tört ki ,illetve autó rongálódott meg.

  A robbanás után a gyár környékét lezárták, az ott élőket pedig felszólították, hogy hagyják el lakhelyeiket.

 • Harapós ruhatolvajt fogtak a rendőrök Kalocsán: a 27 éves nő az egyik helyi üzletben előbb eltávolította a lopásgátló címkéket a kiszemelt cikkekről, majd megpróbált velük meglépni (mármint nem a lopásgátlókkal, hanem a hőn áhított ruhákkal), csakhogy a boltban dolgozók a lopást észlelve értesítették a rendőrséget, illetve ezzel egyidőben megpróbálták a bejáratnál feltartóztatni a nőt.

  És ezen a ponton csúcsosodott ki a történet: előbb szóváltás, majd dulakodás alakult ki, végül a ruhatolvaj harapással próbált meg kiszabadulni az üzlet fogságából. A Police.hu beszámolója szerint az alkalmazott ettől úgy meglepődött, hogy elengedte a tolvajt, aki a ruhák egy részével elmenekült. A nő az ellopott ruhadarabokat azonban nem sokáig élvezhette, mert a kalocsai rendőrök beazonosították, majd néhány órán belül elfogták őt.

 • XEON IS THE BEST FIGHTER IN SCOTLND

  what you gonna do phone the police? - gcv & xe3 xx

  FREE DIGGA D ON FOENEM GANG

  Ilyen furcsa, nehezen érthető, vagy teljesen értelmetlen szövegeket posztolt péntek este 11 óra után majdnem egészen éjfélig a londoni rendőrség, azaz a Scotland Yard Twitter-fiókja. Az 1,2 millió követő közül sokan törhették azon a fejüket, hogy vajon mit akar üzenni a rendőrség azzal, hogy

  gcv dd ddd

  de csak egy rövid ideig, mert miután a rendőrség tudomást szerzett a bejegyzésekről, mindegyiket letörölték, és közleményt adtak ki a fiók feltöréséről.

  Valószínűleg csak egy ártalmatlan hekkelés történt, aminek a különös posztok megírásán túl semmilyen más célja nem volt. A rendőrség egyelőre vizsgálja, hogy vajon ki, miért, és hogyan írta meg ezeket a bejegyzéseket, de az eddigi információk alapján a hekkerek a rendőrség titkos, belső rendszeréhez nem szereztek hozzáférést. (Guardian)

 • A 18 éves amerikai Vincent Shalkowitz több fegyveres képet és videót töltött fel magáról Instagramra. Az egyik videóját felkapták az internetezők, és ez sodorta őt bajba, ugyanis azt egy Volusia megyei nyomozó is látta. Ő pedig elég bizonyítéknak ítélte meg az Instagram-posztot ahhoz, hogy tiltott fegyvertartásért, járműlopásért, fegyveres rablásért és tervezett emberrablásért letartóztassák Shalkowitzot.

  A 18 éves fiú egy floridai banda tagja, tizenegyszer tartóztatták le 11 éves kora óta, de eddig sosem tudtak vádat emelni ellene. Az egyik feltöltött videóján egy áprilisban ellopott autót is sikerült beazonosítani. De a letartóztatása után, a lefoglalt telefonján további bizonyítékokat találtak más bűncselekmények elkövetésére.

  Mike Chitwood, megyei seriff a Twitterre rakott ki egy képet Shalkowitzról ezzel az üzenettel: "Íme Vincent Shalkowitz barátunk, akinek a hobbija volt gúnyt űzni a fiatalkorúak igazságszolgáltatási rendszeréből."

  Shalkowitz a képen  egy levágott rendőrségi nyomkövetőt tart a kezében.

  Forrás: Daily Mail

Rovatok