Index Vakbarát Hírportál

A PSG a futballnyár csattanójára készül

2017. augusztus 22., kedd 21:17

Neymar világrekord átigazolása lassan lecseng Párizsban, a brazil két meccsen három gólnál és három gólpassznál jár a PSG-ben, és a hétvégén bemutatkozott a klub stadionjában is, első hazai meccsén.

A katari tulajdonos közben másik nagy nyári célján dolgozik, azaz hogy megszerezze a Monaco 18 éves tehetségét, Kylian Mbappét. A francia csatár helye biztosnak tűnt a Real Madridnál, de az a szál elsikkadni látszik, miközben a párizsi vonal csak erősödik.

Pláne, hogy bár a francia bajnokságból már három kör lement, de Mbappé csak 75 percet játszott, még az első fordulóban, augusztus 4-én. Sőt a hétvégén még az edzésről is hazaküldték, mert összeveszett egy társával, az olasz Andrea Raggival. A tinédzser a Monacóval futott be, de Párizsban született és nevelkedett 14 éves koráig, így valójában hazatérne.

A SkySportsnak vannak új információi az ügyben:

140 millió eurót fizetne érte a PSG,

és odaadná Lucas Mourát, vagyis a biznisz valahol 180 millió euró körül mozogna. (Neymar után ez lenne a világ második legdrágább igazolása.)

Az olasz Gazzetta dello Sport közben azt írja, a Monaco a Serie A-ból pótolná Mbappét: kivásárolná Andrea Belottit a Torinótól, azaz letenné érte a kívánt 100 millió eurót. A 23 éves csatár 25 gólt szerzett a bajnokságban az előző szezonban.

A futballigazolási piac augusztus 31-én zárul, sok érdekesség lehet még az utolsó héten. Többek között a Barcelona is tart a tűzben jópár vasat, a bvb-s Dembelét, a liverpoolos Coutinhót már hajtják egy ideje, a legújabb kiszemelt, Jean-Michael Seri a Nice-ből, ő még a héten befuthat. Előbbi kettő nagyon nagy biznisz, mindkét futballista ára 100 millió euró körül van, de Serit már a feléért is megkaphatják, ha minden jól megy.

Rovatok