Index Vakbarát Hírportál

A PSG megint 200 millióért vesz játékost

2017. augusztus 19., szombat 14:03

Egyre biztosabb, hogy napokon belül eldől Kylian Mbappé sorsa. Az AS Monaco 18 éves csatára a Paris SG-hez fog aláírni, legalábbis erre utalnak a francia lapok és ezt írta meg határozottan a spanyol Mundo Deportivo is.

Az átigazolási díj is döbbenetes, a hírek szerint a párizsi klub 180 milliót fizet a tehetséges csatárért és ez az összeg a bónuszokkal akár 200 millió fölé is nőhet.

Egészen biztos, hogy napokon belül valami történni fog. Erre utal az is, hogy Mbappé idén csak egyszer lépett pályára a Monaco csapatában, a pénteki, Metz elleni meccsre már nem is nevezték. Leonardo Jardim edző pedig nyíltan beszélt arról, hogy minden bizonnyal napokon belül eggyel kevesebben lesznek, és éppen azért nélkülözi egyik legjobbját, hogy megóvja.

Szükség is van erre, hiszen nehéz úgy koncentrálni, hogy közben 18 évesen valaki a világ legdrágább játékosa lesz. Neymar után Mbappé lehet a második, akiért ilyen irgalmatlan összeget kifizetnek.

Ha valóban létrejön a transzfer, a Monaco valóban nagyot kaszál ezen a nyáron. A tavalyi francia bajnok eddig eladta Benjamin Mendyt és Bernardo Silvát a Manchaster Citynek összesen 107,5 millióért, Tiemoué Bakayokót 40 millióért a Chelsea-nek. Ezen kívül még négy játékost, összesen 26,5 millióért. Ez eddig 174 millió, amely akár 354-re is hízhat.

Ebből lehet új csapatot építeni, bár a Monaco így is kiválóan teljesít, a mostani bajnokság mindhárom meccsét megnyerte és 15 meccse már veretlen.

Rovatok