Index Vakbarát Hírportál

A Monaco Mbappé nélkül is tökéletes

2017. augusztus 19., szombat 09:13 | aznap frissítve

Péntek este egy meccset játszottak a francia bajnokság 3. fordulójában, amelyen az AS Monaco idegenben 1-0-ra győzte le a Metz-et. Szenzációs formában van Radamel Falcao, aki a szezon eddigi három meccsén mindig rúgott gólt, legutóbb hármat, most a mindent eldöntőt és már 5 gólnál jár.

A 78. percben volt eredményes, egy nagyszerű akció végén. Jobb oldalon támadott a Monaco, a csereként beállt, nyáron a Lyontól érkezett algériai Rasid Gezzal szenzációsan ívelte a labdát Falcao elé, és a kolumbiai a labdaátvétellel védőt, kapust is becsapott, majd az üres kapuba gurított.

A tavalyi bajnok hibátlanul kezdte az idényt, pedig a tavalyi legjobbja, a 18 éves Kylian Mbappét ezúttal a keretbe sem nevezte Jardim mester, aminek minden bizonnyal a közelgő klubváltás is az oka. A Monaco nyáron elveszítette két másik legjobbját is. Benjamin Mendy 57,5 millió euróért a Manchester City, Tiemoue Bakayoko pedig 40 millióért a Chelsea játékosa lett.

A Monaco ezzel sorozatban a 15. bajnokiját nyerte meg, legutóbb idén február 17-én, a Bastia otthonában veszített pontot. Veresége pedig 2016. december 18-a óta nincs, akkor a Marseille-től kapott ki otthon. Azóta 21 bajnokit nyert és kettőn játszott döntetlent.

A Neymarral felálló Paris SG majd vasárnap este, a forduló utolsó meccsén azt a Toulouse-t fogadja, amelynek éppen annyi az éves költségvetése, amennyibe a brazil sztár került.

Rovatok