Index Vakbarát Hírportál

Aubameyangot rég elfelejtették Dortmundban

2018. február 15., csütörtök 23:24

Fordulatos meccsen 3-2–re verte a Dortmund az Atalantát csütörtökön az Európa Liga egyenes kieséses szakaszának első játéknapján, a győzelemben pedig megint nagy szerepet játszott a Chelsea-től kölcsön vett belga csatár, Michy Batshuayi. (Aubameyang helyére hozták, akit eladtak az Arsenalnak.) A belga csatár újra hozta álomformáját, két gólt vágott, a másodikat ráadásul a 90. perc után, ezzel eldöntve a találkozót a Dortmund javára.

Batshuayi már rögtön első meccsén tökéletesen kezdett, majd a Hamburg ellen gólja mellett egy gólpasszt is kiosztott, most pedig három meccs után már öt gólja van, ami elég szép teljesítmény. Főleg azt figyelembe véve, hogy Batshuayi így első három meccsén annyi gólt lőtt a BVB-ben, mint a Chelsea-ben utóbbi 18 mérkőzésén, ötöt.

A belga egyébként tíz perccel a meccs vége előtt még azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy véletlenül siekerült fejbe rúgnia Calderát, akinek vérzett az orra, le is kellett cserélni. Az Atalanta egyébként derekasan küzdött, pedig nem is tartozik a Serie A élbolyába, ráadásul idegenben játszottak, úgyhogy ha tudják tartani ezt a formát, akkor lehet keresnivalójuk a visszavágón.

A Milan és az Arsenal is hozta a kötelezőt, előbbi a bolgár Ludogorect, utóbbi a menekültekből álló svéd Östersundsot verte meg 3-0–ra, az Arsenalnál a nemrég hosszabbító Özil is betalált. Az Östersundsnak egyébként megvolt az esélye a szépítésre, az utolsó percekben ugyanis kaptak egy büntetőt, de Tom Pettersson elég rosszul találta el a labdát, így Ospina könnyedén megfogta a lövést.

A BL-ből kizúgó Atletico Madrid nem erőltette meg magát, persze nem is volt erre szükségük a csoportkörben másodikként végző dán FC Köbenhavn ellen. A vezetést a 15. percben a dánok szerezték meg, de hamar érkezett rá a spanyolok válasza. A félidő vége előtt pedig lőttek még egy - mesterien kijátszott - gólt, így a szünetre már ők vezettek, Gameiro helyezte a hálóba a labdát. A 70. perc után pedig hat perc kiütötték a dánokat, Griezman és Vitolo is betalált, így 4-1 lett a vége a spanyoloknak.

Nagyon fontos meccset húzott be ugyanakkor a Lipcse, Gulácsi csapata 3-1–re verte a hazai pályán játszó Napolit, bár annyira talán nem volt meglepő az eredmény, mivel a Serie A éllovasa elég tartalékos csapattal állt fel. Volt egyébként még magyar vonatkozása a játéknapnak, a Kleinheislerrel felálló Asztana kikapott a Sportingtól, a Dinamo Kijev viszont 1-1–es döntetlent játszott az AEK Athén otthonában, az ukránoknál játszó Kádár Tamás végig a pályán volt. A Lyon - Villareal meccsen is volt magyar, ugyan nem a játékosok között, azt a meccset Kassai Viktor vezette.

Eredmények

Rovatok