Index Vakbarát Hírportál

Dárdainak nem lehet évekig szerencséje

2019. február 7., csütörtök 11:47

A Bayern München hosszabbításban, 3-2-re győzte le a Herthát szerda este a Német Kupa nyolcadöntőjében. Dárdai Pál csapata hősiesen harcolt, a továbbjutást a 98. percben Coman döntötte el.

Dárdai még a meccs előtt arról beszélt, hogy 40 százalékos labdabirtoklás minimum kell, hogy legyen esély a bajnok ellen. Ez aztán csak részben valósult meg, hiszen 26 százalékot volt a berlinieknél labda. Ez lehetett a döntő a vereségben a magyar edző szerint is.

„Ahhoz, hogy levegőhöz jussunk, és veszélyesebben futballozzunk, sokkal többet kell birtokolni a labdát. Ez volt talán a vereségünk egyik fő oka.”

Dárdai ezzel együtt sem volt elégedetlen a csapata teljesítményével:

„Azt hiszem, tisztességes játékot játszottunk. Nem lehetek dühös a csapatra. Voltak olyan időszakok, amikor nem tudtunk labdát szerezni, és nem volt szerencsénk Ribéryvel sem, amikor beállt, nehezen tudtuk tartani. Összességében azt kell mondani, hogy a Bayern jobban játszott."

Niko Kovac, a Bayern vezetőedzője szerint is megérdemelten jutott tovább a csapata, ezzel együtt is gratulált a magyar edzőnek, hogy már négy évre irányítja a Herthát.

„Egy kiesés elől menekülő klubot vett át, amelyből később egy erős középcsapatot faragott. A Hertha mindig stabil teljesítményre képes, ebben az idényben a dobogón is állt a tabellán, ez is mutatja a kvalitását. Egyszer lehet szerencséje az embernek, de éveken át.” – mondta Kovac.

Rovatok