Index Vakbarát Hírportál

Az Apple napi két liter műizzadságot állít elő

2017.12.06. 05:18

Érezte már úgy, hogy kicsit izzadságszagú, ahogy az Apple évről évre megpróbálja elhitetni, hogy már megint valami forradalmi újdonságot dobtak épp piacra?

A cég termékei ennél közvetlenebbül is találkoznak izzadsággal: a gyártás során úgy tesztelik, hogy biztonsággal és hosszú távon is kiállják-e a mindennapos használattal járó megpróbáltatásokat, hogy izzadságba áztatják őket.

Bár adná magát, hogy ehhez a kínai gyárakban az iPhone-ok fölött izzadó gyerekmunkások ezreit csapolják meg, az Apple inkább műizzadságot használ erre a célra – méghozzá nagyjából napi két litert.

Amikor a Vice újságírója egyszer ellátogatott az Apple cupertinói főhadiszállására, ez a látvány fogadta:

Ne maradjon le semmiről!

Igen, a képen az látható, ahogy néhány Apple Watch okosóra és AirPod fülhallgató műizzadsággal teli üvegcsékben ázik.

Maga az eljárás egyébként nem az Apple sajátja, egy sor olyan cég végez rendszeres izzadságteszteket, amely viselhető vagy a bőrrel gyakran érintkező termékeket gyárt, az ékszerektől a ruhákon át egészen a bankkártyákig. Sőt találni olyan cégeket is, amelyek kifejezetten műizzadság előállításában utaznak.

Az Apple-nél egy egész részleg foglalkozik a környezetbarát technológiai fejlesztésekkel, ezen belül is külön csapat koncentrál kifejezetten a bőrbiztonságra, vagyis hogy a cég termékei ne csak a környezetet, de az embereket se károsítsák. Lehet, hogy ha műsegget is gyártottak volna, nem úgy dobják piacra az iPhone 6 Plust, hogy meghajlik a hátsó zsebben.

Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM


Rovatok