Index Vakbarát Hírportál

Keresés

471 találat az Indexről, és 11 a környékéről.

2017. január 21., 12:22

Trump nem szabadulhat a múltjától

De nem is akar. Sose volt még olyan gazdag elnöke Amerikának, mint most lesz, az új elnök viszont inkább abban sikeres, hogy sikeresnek adja el magát. A saját nevére felépített birodalmától pedig elnökként sem akar teljesen elszakadni.

2017. január 6., 07:08

Jobb ma feketének lenni Amerikában, mint Obama előtt?

Mit ért a történelmi, szimbolikus győzelem, ha 8 évvel később megkérdezzük, változott-e tőle a világ az amerikai feketék számára? A rasszizmust, az életkörülményeket és az egyenlőtlenséget nézve érthető sokak keserűsége.

2016. december 19., 11:53

Most szavaznak hivatalosan is Trumpról az elektorok

A demokrata elektorok egy része a Trump elleni elképesztő taktikázással még Clintont is ejtené, de csak egy texasi republikánus jelezte, hogy nem fogja megszavazni a leendő elnököt.

2016. december 13., 12:54

Ők Trump legfontosabb emberei: megvan az új kabinet

Eldőlt, hogy az Exxon Mobil vezére kapta a külügyeket. A korábbiaknál több tábornokkal és milliárdossal készül Trump a kormányzásra. Várható néhány rázósabb szenátusi meghallgatás is.

2016. december 12., 16:59

Kína legérzékenyebb pontjára taposott Trump

Veszélyes vizekre evezett azzal, hogy új szintre emelte Kínával szemben a Twitter-diplomáciát és a beszólogatást. Az egyetlen olyan témát vette elő, amit Peking véresen komolyan vesz: kétségbe vonta Tajvannal szembeni álláspontját.

2016. december 10., 00:54

Az elnöklányból lehet az igazi first lady

Az apja szerint jó bula, de ennél sokkal komolyabb erényei vannak a 35 éves Ivanka Trumpnak. Ő lehet az első olyan elnökgyerek, akinek nagyobb befolyása van, mint az elnök feleségének. Intelligens, nyugodt, kiváló üzletasszony és a liberális elittel is remekül megérti magát.

2016. december 3., 18:21

Nem ért véget az amerikai elnökválasztás

Három kulcsállamban nem túl megalapozott hackergyanú miatt újraszámolják a szavazatokat, mire Trump tweetrohamot kapott. Pár nap múlva végeredményt kéne hirdetni, heló!

Rovatok