46 találat az Indexről, és a környékéről.
Mennyire vagy biztos abban, hogy melyik ételnek melyek az alapvető hozzávalói? Kvízünkből most kiderül!
A sörben puhult marhapörkölt egyik különlegessége, hogy nem a tűzhelyen, hanem a sütőben készül.
A grúz csirkepörkölt bizonyos elemeiben hasonlít a magyarra, a fűszerezése viszont eltér a mi változatunktól.
Akkor a legfinomabb a körömpörkölt, ha csülköt is használsz hozzá.
Amit mi is elkészíthetünk otthon.
Az alföldi birkapörköltet akár a húsvéti asztalra is teheted.
2023. november 16., 09:48
A zöldségekkel együtt főtt sertéspörkölt akkor a legfinomabb, ha egy kicsit csípős.
2023. augusztus 23., 15:47
Emberöléssel vádolják.
2023. augusztus 20., 08:08
Tedd nyáriassá a pörköltet, dobd fel borsóval! Csirkéből egy órán belül elkészül.
A bográcsos pincepörkölt többféle húsrészből készül, és friss kenyérrel tunkolva a legfinomabb.
Pénteki Instahíradónkban is összefoglaltuk, mit osztottak meg magukról legutóbb a hazai és külföldi hírességek.
Az egyszeri használatra tervezett műanyag dobozok újbóli felhasználásának egészségügyi kockázatai is vannak.
Visszahívott egy élvezeti cikket az egyik kedvelt magyar gyártó.
Pedig Pierre csak egy sóletféléről kezdett mesélni.
Füstölt szalonnás alappal sokféle házias fogásnak adhatsz különlegesen finom ízt.
A bugaci vegyes pörkölt füstölt szalonnás alapon, kétféle húsból készül.
Még finomabb lesz a sertéspörkölt, ha sörös szaftban főzöd ki.
A világ gasztronómiájának egyik legfurcsább étele a pacalpörkölt. Rövid pacaltörténet.
2022. november 20., 09:08
A legfinomabb csirkepaprikás sokáig fő, de minden belefektetett perc megéri.
A magyaros ízek kedvelői is fogyaszthatnak rendkívül egészséges ételeket. Megmutatjuk, miért is egészséges a magyar konyha.
Ha szívesen fogyasztasz belsőségeket, ez a szaftos zúzapörkölt is ízleni fog.
2022. szeptember 23., 10:08
Pörköltalap nélkül nincsenek igazán jó szaftos, magyaros ételek. Most megmutatjuk, hogyan lesz neked is tökéletes.
2022. augusztus 17., 08:36
Zöldborsóval és sárgarépával együtt főzve még finomabb és kiadósabb a sertéspörkölt.
2021. december 26., 12:57
2021. november 16., 09:24
Ha húsmentes napot tartanál, vagy épp egy nagy adag gombához jutottál hozzá akciósan, dobd össze ezt a gyors zöldségpörköltet, nem fogod megbánni. Baconnel és anélkül is finom, maximum előző változatban nem vegetáriánus. Galuskával, gnoccival, tésztával is remek, főleg, ha egy nagy kanál hideg tejföl is kerül a tetejére.
2021. augusztus 21., 10:24
Ha garantáltan ismerős ízeket készítenél, mégis egy kicsit új ruhában, akkor ezt a gyors ragut érdemes kipróbálnod. Nem is kell mellé más, csak egy tisztességes szelet friss, kovásszal készült kenyér.
2021. augusztus 14., 08:08
A legfinomabb csirkepaprikás háztáji állat húsából készül.
A konyhában készült marhapörkölt is fenséges, a bográcsos pedig még annál is jobb, és a szaftja is sűrűbb.
Ha szereted a székelykáposztát, ez a pörkölt is a kedvenceid közé fog tartozni.
A sütőben sült marhapörkölt zamatos, a szaftja sűrű, és érdemes répával is gazdagítani.
A borsópörkölt önmagában is nagyszerű fogás, csirkemellkockákkal feldobva pedig a húsimádóknak sem lehet kifogása ellene.
2020. november 24., 10:12
A sertéspörkölt a magyar konyha egyik legnagyobb kedvence, de erre is igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás.
A tartalmas, változatosan elkészíthető szaftos húsok kiadósak, így akkor is jól jönnek, ha nagyobb társaságot kell jóllakatnod.
2020. augusztus 13., 06:00
Az olasz csirkepörkölt csak egy kicsit más, mint a mienk, de arra épp elég a változtatás, hogy legalább akkora rajongói legyünk, mint a hazai változatnak.
Vaddisznóból, sertésből és marhából is készülhet ez a klassz fogás, aminek a titka a vörösbor mellett az, hogy elég időt adjunk neki a tűzön.
Van ennek egyáltalán szabálya, vagy minden esetet egyedileg kell elbírálnunk egy csomó szempont alapján? Itt a legilletékesebbek válasza!
A magyar konyha méltán híres kedvence az ízletes csirkepaprikás, aminek a sűrű szaftját érdemes tejföllel lazítani.
A pörkölttel bárki megbirkózhat, ám van néhány titok, amitől igazán jó lesz. Ilyen a sűrű, tunkolásra csábító szaft és a sok hagyma.
A palacsintát nem csak lekvárosan vagy túrósan szeretjük, a húsos változatok is lehetnek igazán jók. Ha van pörköltmaradék a hűtőben, nem is nagy munka összedobni.
Ne aggódj a maradék miatt!
A tejföl rengeteg magyar ételt képes új szintre emelni a túrógombóctól a csőben sült, rétegezett ételekig, miért lenne kivétel ez a maradék húsos raguval és rizzsel készült rakott káposzta?
Ha betáraztál savanyú káposztából, és azzal erősítenéd immunrendszered, akár egy adag maradék pörkölttel is készíthetsz belőle klassz ebédet. Így nem lesz unalmas sem a ragu, ha épp egy nagyobb adagot főztél belőle.
Jó kis egyszerű gulyásféle is készülhet a megmaradt pörköltből, de akár egy adag bablevessé is varázsolhatod viszonylag gyorsan, hiszen a hús már elkészült. Nem éppen ez a klasszikus recept, de karanténkonyhában isteni és gazdag leves dobható össze a maradékból ezzel a módszerrel is.
Ha maradt egy adag húsos ragu, de már semmire sem elég, keverd el egy kevés vajjal, natúr sajtkrémmel és fűszerezd kedvenceiddel, így lehet belőle klassz kenyérfeltét reggelire és vacsorára. Melegszendvicseken is tökéletes.
Süss néhány palacsintát és gazdagítsd a pörköltet egy kevés friss paradicsommal és bazsalikommal és süsd össze őket jó sok sajttal – így lesz izgalmasabb fogás a mélyhűtőből elővett bográcsosból. Ha úgy jobban tetszik, egyenként is megtöltheted és ki is ránthatod a palacsintákat.
Tepsiben, bográcsban, fazékban is sülhetnek, rotyoghatnak a különféle ízes, tartalmas, szaftos húsok. Ezeket a recepteket érdemes kipróbálni.