26 találat az Indexről, és a környékéről.
Ez volt az ókori rómaiak legnagyobb gasztrotitka: egy szósz, amit minden ételhez használtak, még a desszertekhez is.
Az étel összetevőinek számos egészségmegőrző hatása van, egyebek mellett megvédenek a rák kialakulásától.
A szószokat fogyasztók kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak.
2023. november 23., 19:06
2023. szeptember 11., 08:05
Megtalálták, mi adja a gyorséttermi hamburgerek ízét, mi pedig megmutatjuk.
2023. augusztus 25., 10:20
Visszahívták a boltok polcairól a terméket.
2023. augusztus 12., 11:50
Kend kenyérre, vagy edd friss, ropogós zöldségekkel, mindenhogy isteni.
Selymes és tömény karamellszósz az ünnepi kényeztetés jegyében.
2021. szeptember 27., 14:56
Összegyűjtöttük a legfinomabb házi készítésű szószokat, amelyeket te is könnyedén elkészíthetsz.
2021. augusztus 23., 17:33
2 millió 800 ezret kóstál a Scoville-skálán.
Dobd fel a meccsnézést házi készítésű, pikáns salsa szósszal és némi ropogtatnivalóval! Ebben nincs semmi adalékanyag.
Egy jó tésztaétel bármikor jöhet, főleg egy nagy adag házi tagliatellével készítve, amihez elég egy bögre liszt, két tojás, egy kanál olaj és egy nagy adag kifejezetten sós víz, amiben percek alatt megfő a frissen készült változat.
2020. december 19., 09:08
A legegyszerűbb sültet is ünnepivé teszi ez a különleges, vörösborral bolondított vörösáfonya-szósz.
A szó jelentése „füstölt paprika”, ami elsősorban mexikói és mexikói ihletésű receptekben gyakori. A hozzá használt zöld jalapeñóból végül úgy lesz piros füstölt paprika, hogy a termést sokkal tovább hagyják a növényen, majd ebben az állapotban füstölik fel. A chipotle így nemcsak édes paprikaaromáját és csípősségét adja át az ételnek, hanem kellemes, egészen enyhe füstösséget is.
Erdei gombákkal, maradék portobellóval, még inkább vargányával lesz finom ez a fogás, amit tészták tetején, grillezett cukkini és padlizsán mellett, húsok tetején és zöldséges bulgurral is tálalhatsz. Visz mindent, még egy gyors vajas pirítós tetején, néhány karika olvadt mozzarellával is kiváló.
De még egy adag gyors virslit is feldob ez a különlegesség, ami azon túl, hogy egészséges, még nagyon-nagyon finom is. Néhány napig a hűtőben is jól elvan, így többféle fogással kipróbálhatod.
Ne gondold, hogy csak a bárány mellett lesz finom, nyugodtan tálald bármelyik sült mellé egy kevés burgonyapürével és gravyvel.
Nem mintha ne szabhatnánk saját ízlésünkre az egyik legfinomabb szószt, akár whiskyvel, akár vegán változatban összedobva, mi most mégis egy klassz, hagyományos recepttel készültünk. Húsok tetején, grillezett zöldségek mellett nem is kell finomabb ennél.
Az argentinok pestójának névadója állítólag az ír Jimmy McCurry, aki a 19. század elején keveredett bele az argentin függetlenségi harcokba, és itt mutatta be specialitását, ami végül még nála is ismertebb lett. Hogy a történet igaz-e, nem tudni, ám annyi biztos, hogy a friss szósz ezerféleképpen készülhet, ám legfontosabb összetevői, a petrezselyem, a fokhagyma és vörösborecet nem hagyhatók ki belőle.
Egy ilyen szósz kiváló a grillezett zöldségek tetején, de tésztához és szendvicseken is fantasztikus. Jól illik mellé a csirke, a tárkony és a friss vagy szárított almaszeletek egy kis jégsalátával.
2020. szeptember 29., 10:04
A különleges szilvaszósz egyszerre sós és édes, kicsit savanykás, enyhén csípős, tökéletes kiegészítője főfogásoknak is.
A vargánya az egyik kedvenc gombánk, klassz aromája egy egyszerű tejszínes kelkáposztaköretet is feldob, szószként pedig húsok és tészták tetején van a legjobb helye.
A hollandi mártás a sok vajnak köszönhetően még a majonéznél is selymesebb.
A zamatos, egészséges zöldsborsópestót sokféleképpen felhasználhatod, tésztára, húsokhoz, szendvicshez is kiváló.
Miért ne készítenéd saját kezűleg a húsvéti sonka mellé a reszelt, ecetes tormát? Egyáltalán nem ördöngösség!