Bezár a korábbi Michelin-csillagos Tanti étterem
A séf és csapata a Klasszban folytatják.
A séf és csapata a Klasszban folytatják.
„Amikor főztem egy gulyást, teljesen kiborultak, hogy úristen, ezt ők nem tudják megenni, annyira fűszeres és sós.” A 28 éves Heiszler Olivér Pesti Istvántól vette át a Tanti konyháját. Londonból tért haza, még abban sem volt biztos, hogy egyáltalán talál itthon munkát. Aztán kapott egy Michelin-csillagot.
Márciusban kapott Michelin-csillagot, áprilisban már el is ment a Tantiból Pesti István séf. Átvette a tatai Platán éttermet, mert a vidéki gasztronómiáé a jövő. A Michelin-csillag már egyáltalán nem motiválja.
Ausztriát leszámítva egy szomszédos országnak sincs csillagos étterme, sőt a turisták által felkapott Prágának is csak kettő.
Gyorsan végigettük az ebédmenüt az étteremben, és Magyarország legújabb csillagos séfjével, Pesti Istvánnal beszélgettünk.
A Tanti lett a negyedik magyar étterem, ami csillagot kapott.