174 találat az Indexről, és a környékéről.
Nemcsak másnaposak, de aznaposak is lehetünk a drága boroktól.
Ha nincs otthon darált húsod, vagy csak szereted a változatosságot, készíts hamis bolognait kolbásszal!
2023. december 24., 12:38
2023. december 22., 09:48
Ha a tejszínes, gesztenyés csirkemellet készíted el, fél óra alatt az asztalon lehet a karácsonyi vacsora.
2023. november 29., 09:00
Úgy lesz az igazi a szaftos nápolyi marharagu, ha hagyod, hogy az ízek lassan érjenek össze a fazékban.
Egy 2018-as évjáratú AGAPÉ Nagy-Eged-hegy dűlő Egri Bikavér döntött elképesztő rekordot.
A jó bornak nem kell cégér, de túl hideg sem.
A paradicsomos darált hússal töltött puha padlizsánnak egyszerűen képtelenség ellenállni.
2023. szeptember 30., 08:08
A vörösboros babgulyás sűrű és laktató: tálald tejföllel és egy szelet friss kenyérrel!
2023. augusztus 29., 11:16
Bodor Bence szerint ismét fel kell hívni a figyelmet arra, mekkora élvezeti és gasztronómiai értéket képviselnek a borvidék remekei.
De van még ennél sokkal jobb hírünk is.
Az ír marhapörkölt különlegessége, hogy rövid előfőzés után a sütőben érnek össze az ízei.
A vörösboros szaftban puhuló resztelt májat akkor is nyugodtan fogyaszthatod, ha odafigyelsz a vonalaidra.
Kell hozzá hal, bárány, vese és hagyma.
Érdemes minél gyakrabban borral főzni, az így készült ételek ízvilága ugyanis semmihez sem hasonlítható.
A franciák babos egytálétele, a cassoulet hasonlít a sóletre, de disznóhúst is nyugodtan lehet hozzá használni.
2022. december 18., 14:12
Főleg kacsa mellé ideális választás a párolt lila káposzta, de bármilyen sültet feldobhatsz vele.
A nagy mennyiségű alkoholfogyasztás komoly egészségügyi problémákhoz vezet, de mi a helyzet a „kismértékben gyógyszer” elvével?
A mennyei burgundi marharagu vörösboros, gombás szószban sül vajpuhára.
Tudtad, hogy eredetileg a bolognai szószt nem is spagettivel készítik? Állítsd össze házilag, és mindenki megnyalja a tíz ujját utána.
Aggodalomra semmi ok, akármilyen csúnya is az a folt, van rá megoldás!
2021. december 14., 09:52
Egyszerre ropogós és omlós csirkecombot készíthetsz, ha előtte borsos pácban tartod.
2021. november 14., 08:08
A csirkecombot a végtelenségig variálhatod. Érdemes megkóstolni a boros pácban érlelt és sült, fantasztikusan omlós változatot is.
2021. november 10., 09:08
Egészen különleges zamata lesz a csirkecombnak, ha vörösborban párolod puhára.
Serpenyőben, gombával és répával együtt is megsütheted a csirkecombot. Száraz vörösborral készítve különlegesebb alkalmakra is kiváló.
2021. augusztus 21., 14:03
Vöröset a vöröshöz, fehéret a fehérhez, Pierre szerint ez már nem feltétlenül igaz.
A vörösbornak számos pozitív hatása ismert, de vajon tényleg sokat segíthet az egészség megőrzésében?
Mintegy 7,5 ezer mintából választották ki.
Látványnak sem utolsó.
A selymes gombakrémleveshez remekül megy a száraz vörösbor és az izgalmas fűszerek is feldobják.
2020. december 31., 06:06
Melyik a nyerőbb a fogyókúrád szempontjából?
2020. december 26., 06:40
Nem kell feltétlenül lemondanod a kedvenc italodról. Ha ismered a jelenség hátterét, segíthetsz magadon.
2020. november 24., 10:12
A sertéspörkölt a magyar konyha egyik legnagyobb kedvence, de erre is igaz az a mondás, hogy ahány ház, annyi szokás.
Ezeket a tippeket bármikor gyorsan bevetheted, ha épp egy távoli város apartmanjában vagy egy házibuliban ér a vörösborattak.
Naná, hogy minden vörös húsnak jól fog állni ez a különleges grillpác. Ha egy adag balzsamecetes sültzöldség-salátát is készítesz mellé parmezánnal, akkor már nem is kell a tökéletes vacsorához semmi más, esetleg a megmaradt vörösborból egy-egy pohár.
Minta Marcsi története alapján kiszámoltuk.
Olyan különleges fogás lesz belőle, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, főleg, ha egy kis gesztenyés krumplipürével és fekete borsos gyümölcsraguval tálalod.
Egy kis vörösbor is mehet bele.
2019. szeptember 1., 17:54
Tudományosan bizonyított a kedvező hatása.
Bevált praktikák a foltok eltávolítására.
Mindent tudsz a szódával felhúzott borokról?
Sok változást tapasztalt a bőrén a fiatal nő a vörösboros pakolás után.
2018. december 20., 09:06
Az arany színű ital nemcsak meseszépen mutat az asztalon: a karácsonyi menüsorhoz is kiválóan illik.
Cabernet sauvignon vagy pinot noir? Régebbi vagy újabb évjárat? És ha már itt tartunk, mitől annyira egészséges a bor?
November 11-én otthon is libaétel kerül az asztalokra, mellé pedig természetesen borok.
A kiváló hazai borvidékeknek köszönhetően a borfogyasztás töretlen népszerűségnek örvend. De vajon hozzájárul-e az egészség megőrzéséhez is?
Egy minőségi bor a radiátornak dőlve is jól csúszik. Mutatjuk, melyik borból igazi az élvezet.
2018. augusztus 18., 18:27
Van kiút a bulibalesetek poklából! Mutatjuk, hogyan szabadulhatsz meg a csúf borfoltoktól.
Nyár van, és ki jobban, ki kevésbé élvezi a hőséget, viszont a szabadtéri programoknak mindenki örül.
A fehérbor viszont még növeli is.
Nem gondoltad volna, mi? Persze a mértéktelen italfogyasztásra ez sem ad okot.
2017. december 29., 09:47
Van egy jó megoldás: cseréld fehérre!
Többféle nedűből is válogathatsz, az biztos, hogy nem tudsz mellélőni.
2017. november 16., 13:05
Alaposan megünnepelték az új bor megjelenését egy japán fürdőben.
Szinte senki nem gondolná, hogy ilyen hatással van a bor a bőrre.
Egy kevés persze nem árt. Csak az nem a napi egy, hanem a havi 1-2 pohár.
Rengeteg mindennel lehet próbálkozni, és a konyha remek fegyvertár. Mutatunk is egy példát!
Az omlós gyümölcsös szűzérmékkel biztos a siker. Pácolás nélkül is nagyon ízletes.