Index Vakbarát Hírportál

Az egyik legsikeresebb futballista tíz éve majdnem elkövette élete hibáját

2024. szeptember 26., csütörtök 18:38

A németországi Európa-bajnokság után visszavonult Toni Kroos testvére, Felix podcastjében beszélt arról, hogy tíz évvel ezelőtt már megegyezett a Manchester Uniteddel, mielőtt a Bayern Münchentől végül a Real Madridhoz igazolt – és nyert 23 trófeát.

Kroos 2014 nyarán friss világbajnokként várta, hol folytatja pályafutását, miután a bajorokkal már megnyert mindent: volt bajnok (3×), kupagyőztes (3×), Szuperkupa-győztes (1×) Németországban, a nemzetközi porondon pedig Bajnokok Ligáját, klubvilágbajnoki címet és európai Szuperkupát nyert.

Elmondása szerint már meg is volt az egyezség az angol rekordbajnok Manchester Uniteddel, ahol egy évvel korábban David Moyes vette át a legendás Sir Alex Ferguson helyét a kispadon.

Aztán elbocsátották David Moyest, akivel a müncheni kanapémon egyeztettem a folytatásról, és nekem nagyon imponált, hogy a feleségével együtt meglátogatott. Ezt követően azonban Louis van Gaalt nevezték ki, és mindketten udvariasan visszautasítottuk az átigazolás lehetőségét

– emlékezett vissza Kroos.

Van Gaal korábban dolgozott a Bayernnél Kroosszal, sőt adta kölcsön a Bayer Leverkusenhez, amikor nem számított rá.

Végül nem sokkal később 25 millió euróért a Real Madridhoz igazolt, a Manchester United helyett.

Az eredmény?

Kroos a Real Madriddal tíz év alatt öt-öt Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnoki címet, négy-négy spanyol bajnokságot, európai és spanyol Szuperkupát, valamint egy Király-kupát nyert, így 23 trófeával bővíthette vitrinjét.

A német karmester idén nyári visszavonulásáig 465 tétmérkőzésen 28 gól mellett 99 gólpasszal is kivette a részét a menetelésből, és alapvetően határozta meg a királyi gárda középpályájának játékát.

A Manchester United ugyanebben az időszakban egy Európa-ligát, két FA-kupát, két Ligakupát és egy angol Szuperkupát nyert, vagyis összesen hat trófeát, bajnoki és BL-címek nélkül.

Alighanem erre mondják, hogy szerencsésen alakultak számára a dolgok.

Aztán ki tudja, lehet, hogy vele a „vörös ördögök” szekere is egészen más irányt vett volna az elmúlt évtizedben…

(Borítókép: Diego Souto/Getty Images)

Rovatok