Index Vakbarát Hírportál

Mozarellás pizzát ennének az Index-olvasók

2018. január 31., szerda 08:27

Pár héttel korábban szavazásra bocsátottuk, milyen legyen az új Spar pizza: az eredmények alapján csúnyán elvéreztek a különleges feltétvariációk, és magasan nyert a mozarellás pizza. A Spar azt ígérte, hamarosan az üzletek polcaira kerül az új termék, addig is videónkban megmutatjuk, hogyan készítheti el otthon a DIY-verzióját.

Kiderült, az Index olvasók jobban szeretik a gyrost, a hot dogot, a kebabot és a bolognai spagettit önálló ételként, mintsem pizzafeltétként. A mozarellás pizza fő hozzávalói, a paradicsompüré, a paradicsom, az edami és persze a mozarella viszont annál népszerűbbnek bizonyultak.

Íme egy rövid videós útmutató, amely alapján otthon is elkészíthető.

Elkészítése

A langyos vízhez adjuk a cukrot, sót, élesztőt, és az olívaolajat. 

Hozzávalók

Pizzatészta:

Pizza szósz:

Feltétek:

Öntsük a lisztet egy tálba, majd alakítsunk ki a közepén egy mélyedés, és az élesztős vizet apránként öntsük bele, miközben egy villával óvatosan hozzákeverjük a liszthez.

Az összeállt tésztát egy lisztezett gyúródeszkára borítjuk és alaposan átgyúrjuk, majd visszatesszük a tálba, meglisztezzük a tetejét, és egy konyharuhával lefedjük, majd 30-60 percet állni hagyjuk.

Miután megkelt újra a deszkára borítjuk, kettévágjuk, és kissé újra átgyúrjuk, majd egyenként kinyújtjuk. 10-15 percig pihentetjük.

Addig készítsük el a pizzaszószt.

Vágjuk apró kockára a hagymát, a paprikát, a répát, a gombát és a paradicsomot. Egy lábosban hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a zöldségeket.

Sózzuk-borsozzuk, majd 5 percig pároljuk, míg kissé meg nem puhulnak a zöldségek. Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt és egy robotgép, vagy botmixer segítségével pürésítsük a zöldségek felét, a másik felét pedig tegyük félre.

Ha elkészültünk, megkenjük a tésztát a pizzaalappal, ízlés szerint megszórjuk a reszelt edami sajttal, a megmaradt zöldségkeverékkel, végül rátesszük a paradicsom- és mozzarellakarikákat.

Előmelegített sütőben, 280°C fokon 10-15 perc alatt készre sütjük. A kész pizzára locsolunk egy kis olívaolajat, és megszórjuk friss bazsalikommal.

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Brand & Content készítette a Spar megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok