Index Vakbarát Hírportál

Jótékony célra fordítja 7,67 milliós szabadságmegváltását Gyurcsány

2009. december 10., csütörtök 15:35

Szokásához híven azt a 7,67 millió forintot is jótékony célra fordította Gyurcsány Ferenc, amit távozása után szabadságmegváltás címén kapott. Hogy pontosan mire, azt nem árulta el titkársága, ami lapunkat amúgy Gréczy Zsolthoz irányította. Gréczy nem reagált megkeresésünkre.

Kilencmilliós végkielégítése mellé 7,67 millió forintnyi szabadságmegváltást is kapott távozása után Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, írta csütörtöki számában a Magyar Hírlap. A lap értesülései szerint az idén miniszterelnökként eltöltött három és fél hónapja után 301,5 ezer forint étkezési utalványt, 22 ezer forint ruházati költségtérítést és 11 ezer forint üdülési csekket is kapott, valamint a kormány ezer forinttal támogatta banki folyószámla-vezetési költségeit is.

Gyurcsány Ferenc titkársága a Miniszterelnöki Hivatal tisztázatlan szerepű főtanácsadójához, Gréczy Zsolthoz irányította megkeresésünket, ő azonban nem reagált hívásunkra és üzenetünkre. Később a titkárság az MTI érdeklődésére már válaszolt, közlésük szerint Gyurcsány, mint minden, a kormányfői tevékenységgel összefüggő juttatását, így a szabadságmegváltás címén kifizetett összeget is jótékony célra fordította.

Arról, hogy milyen célt, szervezetet támogatott, nem szól a tájékoztatás.

Arra is kíváncsiak lettünk volna, hogy hány nap és milyen szabadságot váltottak meg 7,67 millió forinttal, de az MTI hírében erre sincs utalás. A munka törvénykönyve két féle szabadságot határoz meg, az alapszabadságot, melynek mértéke életkor fügvényében változó, és a pótszabadságot, ami például hétvégi munka, ügyeleti műszak, vagy gyermek után jár. Az előbbit a törvény szerint nem lehet pénzzel megváltani.

Rovatok