Index Vakbarát Hírportál

Lemondott a Jobbik bicskei elnöke

2010. március 3., szerda 17:57 | aznap frissítve

Lemondott a Jobbik bicskei elnöke, akit a Magyarok Nyilai-ügyben gyanúsítottak meg lőszerrel való visszaéléssel. Rihó Krisztián a Fejér megye 7. választókerületében sem tölti be kampányfőnöki tisztségét.

Rihó Krisztián tájékoztatta a Jobbik elnökségét, hogy lemond bicskei elnöki tisztségéről és Fejér megye 7. választókerületének sem lesz a kampányfőnöke, írta közleményében Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője.

A szóvivő szerint Rihó biztos ártatlanságában, azonban nem szeretné nemtelen támadásoknak kitenni pártját, amelyet szerintük az MSZP terrorizmussal próbál azonosítani.

A Magyarok Nyilai elleni nyomozás koronatanúja, Benkő György korábban a Magyar Nemzet szerint azt állította, hogy Rihó Krisztián részt vett a Hiller István üres háza ellen 2007-ben elkövetett támadásban. Szerinte a bicskei elnök ugyan nem lőtt rá a házra, de biztosította a helyszínt a csoport akciója alatt.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője az ATV egyik műsorában szerdán azt mondta, hogy nem merült fel megalapozott gyanú arra vonatkozóan, hogy Rihó Krisztián ott lett volna az oktatási miniszter házát ért támadásánál, vele szemben lőszerrel visszaélés gyanúja merült fel.

Rihót hétfőn azzal gyanúsította meg a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy ötven darab 9 mm-es lőszert vett a Magyarok Nyilai csoportnak, és később egy puska beszerzését is felajánlotta.

A Magyarok Nyilai-Hunnia Mozgalom ügyben tizenhét embert gyanúsít az ügyészség, tizenegyen, köztük Budaházy György, a csoport vezetője előzetes letartóztatásban vannak.

Rovatok