Index Vakbarát Hírportál

Nincs béke a békési jobb oldalon

2010. szeptember 16., csütörtök 09:38

Cáfolta Izsó Gábor, Békés város független, ám a helyi polgári kör által támogatott polgármesterjelöltje, hogy megegyezett volna a polgármesteri jelöltségtől szerdán visszalépett Erdős Norbert fideszes térségi országgyűlési képviselővel a város jövőbeni irányításáról.

A békésen induló Izsó Gábort Erdős Norbert a helyi Fidesz nevében szerdán azzal kereste meg, hogy bizonyos feltételek mellett visszalépne a polgármester-jelöltségtől, vagyis két alpolgármesteri széket kértek, ám erről közöttük nem jött létre megegyezés.

Az országgyűlés képviselő azonban ezt követően, még szerdán mégis bejelentette visszalépését és az erről szóló közleményében jelezte: "...megegyezésünk Izsó Gáborral, a széthúzás megszüntetésével, reményeim szerint jó példát szolgáltathat a többi jobboldali jelölőszervezet részére is a kormánypárti városvezetés megtartása érdekében".

Izsó Gábort négy éve a Fidesz és a Jobboldali Összefogás Békésért Polgári Kör színeiben választották meg polgármesternek. A város vezetője most függetlenként, ám a polgári kör támogatásával indul újra. A fideszes Erdős megegyezésre utaló közleményét azzal cáfolta, hogy "semmilyen pozíció nem lehet háttéralku kérdése, a választók megkerülésével még az alpolgármesteri szék sorsa sem dőlhet el".

A polgármester és polgármesterjelölt ezért arra kérte támogatóit, hogy most se a politika világában megszokott "úri huncutság", manipuláció, hanem a hagyományos, megszokott értékek mentén kövessék a kampány menetét. "Csapatunk, a jobboldali összefogás továbbra is egységes, kitartunk a programunk és a kormány támogatása mellett" - fogalmazott Izsó Gábor.

A polgári kör önkormányzati képviselői és képviselőjelöltjei az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: szerintük Erdős ezzel a nyilatkozattal "beismerte politikai vereségét és a városért felelős gáláns herceg álruhájában tetszelegve megpróbálja menteni a még menthetőt és legalább az alpolgármesteri széket megtartani magának".

Rovatok