Index Vakbarát Hírportál

Dániel Péter bocsánatot kért Wittner Máriától

2011. november 2., szerda 19:48 | aznap frissítve

Bocsánatot kért a Wittner Máriát igaztalan vádakkal illető Dániel Péter. Az Orbán-kormányt kritizáló akcióiról ismert ügyvéd a Klubrádióban azt mondta, belátta, hogy küzdelmében túllépett egy határt és túlságosan durván fogalmazott egy közszereplővel kapcsolatban.

Dániel Péter "primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prostinak" nevezte az 1956-os forradalom után halálra ítélt, 1970-ben szabadult fideszes képviselőt.

Szerdán kiderült: a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció is elhatárolódik az ügyvédtől. Egyik vezetőjük, Molnár Csaba elmondta: a Demokratikus Koalíció alapelvei közé tartozik az emberi méltóság feltétlen tisztelete és a józan, demokratikus hangvétel. "Ami ezzel ellentétes, azt elutasítjuk, azzal azonosulni nem tudunk" – fogalmazott.

Wittner Mária múlt csütörtökön közölte: személyiségi jogi pert indít és az ügyvédi kamara etikai bizottságához fordul. A képviselő a Hír tv-nek nyilatkozva elmondta: annak ellenére fordul a bírósághoz és az ügyvédi kamarához, hogy nem "feljelentgető típus", sőt, iszonyodik a feljelentésektől. Dániel Péter azonban túllépett egy határt, amit már nem lehet szó nélkül hagyni, mondta.

Az ügyvéd akkor vált ismertté, amikor tavaly nyáron kaszinótojást nyomott szét a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat egyik kifüggesztett példányán. Két hónapja paradicsomszósszal kente össze a III. kerületi önkormányzat által kihelyezett alkotmányt.

Rovatok