Index Vakbarát Hírportál

Valamit találtak Óbudán

2012. március 30., péntek 15:09 | aznap frissítve

A tűzszerészek megállapítása szerint nem világháborús bomba az a tárgy, amelyet Óbudán a Platánliget lakópark sarkánál találtak csütörtökön, és amely miatt mintegy másfél ezer embernek kellett pénteken ideiglenesen elhagynia otthonát .

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: a tűzszerészek megállapították, hogy a III. kerületben talált fém nem bomba – hogy valójában mi, azt még nem tudják –, ezért a területzárást a rendőrséggel együtt feloldották, a lakók visszatérhetnek otthonukba.

A III. kerületi önkormányzat az Aquincum Általános Iskolát és a Gázgyár utcai óvodát nyitotta meg azoknak, akik nem tudtak hova menni.

Az egyik lakó elmondta, hogy reggel elment a piacra, utána viszont nem engedték vissza lakásába. Az iskolában elhelyezettek többsége idős ember, illetve kisgyermek. A megkérdezettek türelmesen fogadták a helyzetet.

Várkonyi Melinda tűzszerész hadnagy elmondta, hogy pénteken 14 órakor kezdték el a feltárást, és 45 perccel később megállapították, hogy mégsem világháborús robbanóeszköz volt a földben, hanem egy rozsdás csődarab. A kommunikációs tiszt hangsúlyozta: a terület lezárása és ürítése szükséges intézkedés volt, mert a jogszabályok szerint is az emberi élet megóvása érdekében ez az eljárási rend.

Rovatok