Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány ráhajt a bányászokra

2012.04.19. 12:42

Nyugdíjas bányászok hátán mászna vissza a hatalomba Gyurcsány Ferenc. Az ismert politikus mindig is Paganinije volt a nép nyelvén beszélésnek, ezen az ígéretes csütörtökön pedig két másik tőről metszett népszónok, Bauer "Zacskóstej" Tamás és Vitányi "Suzuki" Iván társaságában állítja a Demokratikus Koalíció oldalára Pécs lakosságát. Mi pedig minden ott lihegünk a kampányoló reformerek nyakában.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mivel az imént Kádárt istenítette, némileg logikátlan, hogy akkor miért harcolt a rendszere ellen, de harcolt bizony! Joób riporter épp most küldte:

    "Egy úr szólalt föl most és a mostani egyetemistakhoz szól. 1989-ben a bányászok sztrájkoltak és akkor ott volt Gyurcsány farmerdzsekiben, hosszú hajjal és együtt belefojtottak az akkori ipari miniszterbe a szót."

  • Lehetséges, hogy a sajnos még mindig létező kommunista sejtek egyike próbál meg merényletet elkövetni a híres antikommunista ellenálló, Gy. Ferenc ellen? Nézzék csak meg, mit tart a  fickó a vállához a jobb felső sarokban!

  • Valami az elejétől furcsa volt, rákérdeztem, mire ez a válasz jött:

    "Vitányi Iván bácsi és Bauer Tamás meg volt hirdetve, de meg nem láttuk őket."

    Hogy akarják így lebontani az Orbán-rendszert? Tüzes Vitányi-beszédek nélkül tuti nem fog menni.

  • Hiszem, ha látom rovatunkat olvassák:

    70 ezer forint pénzbírságot rótt ki a Szentendrei Bíróság csütörtökön Gyurcsány Ferenc leghűbb szövetségesére, a magyar politika hisztérikus-félkegyelmű frakcióját vezető Dániel Péter ügyvédre, mert egy Hősök terén tartott széslőjobbos gárdistaavatáson provokálta a tömeget. Dániel nem okozott csalódást, az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy elvi okokból nem fizet "egy pártállami, sőt félfasiszta diktatúra részére" bírságot, és nem végez közmunkát, ezért számára csak a fogház maradt mint lehetőség. Ha tényleg bemenne, 35 napra menne, ami egyszerre lenne ünnep és rettentően unalmas időszak a hazai facebookozóknak.

  • A Kuba igazi szocreál hely belül is, a szervezők tegnap tudták meg, hogy zárva van, egyébként "azért lett volna jó, mert ott sörözhettek volna"...mondta az illetékes helyi elvtárs. Tuti Gyurcsi is megfordult itt szakdolgozat írás közben.

  • Véget ért az első etap, felmerült a kérdés, hogy hol ebédeljen Ferenc. Éttermet javasoltak neki, de ő azt mondta, mindenképp menzán akar enni, egyetemi menzán. Méghozzá csülköt. A végén beültek Molnár Csaba szürke Skoda Superbjébe, és elhajtottak az egyetem tudásközpontjának menzájára.

  • Nem baloldali ifjúsági szervezet tagjai, hanem igazi civil egyetemisták a fórumot hallgató, egyetemista külsejű fiatalok - derült ki, miután megkérdeztük őket. Egy tanáruk szólt, hogy jön ide, és vele tartottak.

  • Bájos jelenet:

    "Ezt küldi neked az én angyal feleségem" - mondja Gyurcsány a fórumán megjelent egyetemi oktató barátjának, és mutat neki valamit a mobilja kijelzőjén. "Az én feleségem meg azt mondja, hogy még jobban szeret, amióta nem vagy miniszterelnök".

    A szavak elhagytak minket, el is indulunk a menza felé.

  • Pedig büszke lehetne rá!

    Are You Pénzügyileg facsart? Do You Seek kölcsön, hogy megtisztítsa az Tartozások / számlákat? Do You Seek pénzügyminiszter, hogy beállítsa a saját vállalkozást? Do You Seek finanszírozása számos más folyamatok? Ön keres egy legit hitelt? Unod már a kölcsönök és jelzáloghitelek keresek? Voltál már fordult le a bankok? Voltál is csalás, ha? Akkor a pénzügyi trauma felett ajánlunk Hitelek $ 3,000.00 - $ 10.000.000, hogy .. Max 00, 3%-os kamattal rate.We hitelesített és bíznak méltó. mi segítünk Önnek a pénzügyi támogatást.

  • Mire az egyetemi tudásközpontnál utolértük Gyurcsányékat, az érintett már értesült az indexes közvetítésről, amiből egyetlen dolgot fájlalt, méghozzá a lepocakosozást. Meg is ígérte, hogy ki fogja húzni magát.

  • Politikusként bemehet az egyetemre szerepelni? - feszegettük a kérdést, mire az éhes Ferenc azzal válaszolt, hogy nem politikusként tart előadást, hanem magánemberként jött enni.

  • Így hiába aspirált arra, Gyurcsány végül beérte zöldbablevessel és parmezános csirkével, meg egy kis savanyúsággal.

  • Nem állíthatnánk, hogy megállt az élet a menzán Gyurcsány érkezésére. Négyen ültek le, rajta kívül Vadai Ágnes, Molnár Csaba és egy sajtós.

  • Elnagyoltuk a savanyúságtémát az ebédmenüben, a mikrohistória kedvelőinek mondom, hogy ecetes uborka volt almapaprikával.

  • Na ezt nem tudom hová tenni!

    Gyurcsány, miután villámgyorsan megebédelt, továbbindulás előtt még lecsekkolta a Kaptár nevű, teljesen kicsepézett, irtó nagy belmagasságú terem híres visszahangját - mesélte Joób riporter.

    Mit kurjantott? - kérdeztem izgatottan

    Semmit. - válaszolta kollégám. Csak dobbantott a lábával.

    Hát én ilyet még nem pipáltam, ki az, aki kibírja üvöltözés nélkül?

  • És Gyurcsányék elindultak a bányászok felé, a program második részére. Ha ebből nem lesz 25 százalékos népszerűségnövekedés, akkor nem is tudom, miből.

  • A Pákolicz István Közösségi Háznál egy komplett bányászjelmezbe öltözött embert várta Gyurcsányt. Cskány, sisak, bányászlámpa, minden volt nála és Jó szerencséttel köszönt neki. Gyurcsány érdeklődve nézegeti a felszerelését.

  • hogy ez a bányászjelmezes ürge valami féktelen, Village People stílusú buli kezdetét jelenti.

  • Olyan jelenet történt az előbb, a bányász közösségi ház előtt, ami még sokat látott elemzőinket is zavarba hozta. Gyurcsány megszólította a rá váró, bányászruhás embert, méghozzá az előre elpróbált álbeszélgetések jellegzetes modorában, azzal, hogy

    "Megkérdezhetem, mennyi a nyugdíja?" De a fickó erre nem azt mondta, hogy "54 év munkaviszony után havi 126 forintot, két kanál szénport és egy rothadó patkányfejet kapok a Fidesztől." Hanem azt, hogy "Inkább hadd ne mondjam meg, de nem panaszkodom".

    Gyurcsány vagy 3 lépéssel előre gondolkodik, vagy jól megszívta.

  • folytatta a bányászruhás ember, aki örülne, ha újranyitnák a mecseki bányát. A mai fiatalok hajlandók lennének ilyen helyen dolgozni - kérdezte erre Gyurcsány. Emberünk szerint a mai fiatalok inkább a lábukat lógatják és felveszik a segélyt.

  • Ezt írja nagyferó a híres pécsi mikroblogger, aki szintén ott tartózkodik.

  • Ami egy KISZ-táborban készült róla, amint mezítláb alszik egy fal mellett. Kinek áll ez érdekében?

  • hogy a fiatalok ne menjenek el külföldre - mondta egy asszony, aki eszerint nem tudja, hogy Ferenc ellenzékben van, majd sírva fakadt.

  • A közösségi ház előtti jelmezes bányászos beszélgetés után Gyurcsány és követőinek csapata sétálgatni kezdett a Nép Között. Először a Gosztonyi sétányon mentek végig, mert ezt mlég Ferenc uralkodásának idején, az EKF program részeként újították fel. Egy gyerekkocsis anyuka ezt susogta a telefonjába felháborodottan:

    "Itt mászkál a játszóterünkön!!"

  • Séta közben odament egy kisfiú Ferenchez és autogramot kért tőle a kezére, pontosabban az alkarjára. Mit szólnak majd ehhez otthon? Nem lesz baj? - kérdezte Gyurcsány, majd megadta az autogramot. Reméljük, a kisfiú örök emlékként odatetováltatja. A közeli játszótéren dúló gyerekeknek annyira megtetszett a dolog, hogy hirtelen ellepték Gyurcsányt, aki egy kislánynak még a bőrére írt, utána áttért mindeféle papírokra.

  • Ment tovább a vonulás, pár perc múlva előkerült megint az egyes számú, alkarra íratós kisfiú. ferenc rengeteget írhat gyerekbőrre, mert úgy tűnt, egyáltalán nem ismeri föl. Szia, téged hogy hívnak? - kérdezte tőle, majd elbeszélgettek olyan témákról, amiket a felnőttek szoktak erőltetni a gyerekeknél, például hogy mi a kadvenc tantárgya. A matek. Amit Ferenc nem hitt el. Gyurcsány kásőbb ölelgette is az újrafelfedezett kisfiút meg a barátját is.

  • Gyurcsányék a kis házakból álló bányásztelepen is sétáltak egy sort, aztán beugrottak egy régi kisboltba. Itt bányásznyugdíjasok várták, akik úgy tettek, mintha mindig ott héderelnének délutánonként. Mi nem ott szoktunk lógni, így elképzelhető a dolog, az viszont kicsit gyanús volt, hogy kitettek egy sakktáblát, mintha épp játszottak volna, de figurákat nem mellékeltek hozzá. Persze az is lehet, hogy olyan bravúrosat húzott valaki, hogy egy lépéssel leütötte az összes ellenfelet, akik beleestek a tárnába.

  • A Gandhi roma gimnázium pár 14 év körüli diákja észrevette Gyurcsányt, odajöttek és megkérdezték, csinálhatnak-e közös képet. Direkt nem áruljuk el, hogy Ferenc belement-e és hogy tett-e közben álfiatalos kézmozdulatokat. De - híven krédójához, miszerint konzervatív oldalról is kell halászgatni- az egyik fiúk megkérdezte, hogy "Anyád mit szól ehhez a piercinghez?" Örömmel jelentjük, hogy a fiú anyja nem ellenzi. A fiúk úgy reagáltak, ahogy mi tettük volna: ahogy a politikusok továbbmentek, azonnal kiposztolták a képeket és hívták a csajokat, hogy látták-e, mit lőttek.

  • beszállt a kocsijába és elporzott.

    Hát ennyi volt a mai "Ferenc a nép között" műsor. Klassz volt, bár egyelőre, zsebtörökgábor híján, nem értjük, hogy mire ment ki a játék. Lesz még egy klasszikus lakossági fórum délután ötkor, de az minket nem érdekel, csak az, hogy a Visszatérésben Reménykedő Progresszív mit csinál, amikor fizikailag is bent van az emberek között, nem pedig valami pulpitusról szónokol.

  • hogy Bencsik András sci-fi írói álneve a J.T. Chipendale!!!

Rovatok