Index Vakbarát Hírportál

Portik titkosszolgálati kapcsolatait vizsgálják

2012. július 25., szerda 07:01

Arról értesült belügyminisztériumi forrásokból a Népszabadság, hogy vizsgálják Portik Tamás titkosszolgálati kapcsolatait.

A lap szerdai számában azt írta, hogy az 1998-as Aranykéz utcai robbantás, illetve az 1996-os Prisztás-gyilkosság ügyében felbujtóként letartóztatott Portikról több, egymástól független forrás is állította, hogy kiváló rendőrségi és titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkezett, ráadásul nem elsősorban a közelmúltban szintén letartóztatott V. László révén.

A Népszabadságban az olvasható, hogy „a jó hatósági kapcsolatokra lehet következtetni például Portik anyósának blogbejegyzéséből, amely szerint veje 24 óra alatt le tudta cseréltetni felesége útlevelét, illetve megkapta azokat a beadványokat, amelyeket anyósa ellene tett a rendőrségen, és többször hivatkozott különféle rejtélyes kapcsolatokra”.

A lap szerint nemrég több volt és most is aktív rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda 2004-ben nemcsak az Energol-ügyből ismert Radnai Lászlót és társait, hanem Portikot és a korábbi ügyeivel összefüggésbe hozható társait is rács mögé akarta juttatni.

A Népszabadság azt is megemlíti, hogy az egykori olajügyek ismerői szerint több „olajos vezér” az 1997. áprilisi letartóztatásokat elkerülő Portikra bízta a pénzét (két-hárommilliárd forintról is szó lehet), amiből aztán semmit sem kaptak vissza.

Kedden egészségi állapotára való tekintettel büntetésének lejárta előtt szabadon engedték a kecskeméti maffiaper egyik fő vádlottját, Radnai Lászlót. A hvg.hu információi szerint nem zárható ki, hogy az Aranykéz utcai robbantás és Prisztás József megölésének ügyében is meggyanúsított Portik Tamás ellen vallott.

Rovatok